Μια μοναδική και απίστευτη σκηνή έζησαν οι τουρίστες που βρέθηκαν αυτές τις μέρες σε μια παραλία της Νέας Ζηλανδίας, στο νησί Kaikura, που βρίσκεται στα νότια, όταν είδαν μέσα στη θάλασσα ένα τεράστιο χταπόδι να δίνει μάχη με μια επίσης τεράστια φώκια 120 κιλών. Ο ξεναγός του γκρουπ, ο 28χρονος Conner Stapley, κατάφερε και για αρκετή ώρα κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του καρέ καρέ την απίστευτη μονομαχία. Ο 28χρονος , ο οποίος κάνει τη δουλειά αρκετό καιρό, ήταν ο αρχηγός του γκρουπ των εκδρομέων που έκαναν καγιάκ στο νησί.
Ο ίδιος μάλιστα θα πει: “Δεν είναι κάτι συνηθισμένο αυτό και κυρίως αυτήν την ώρα, το μεσημέρι. Δεν βλέπεις συχνά τεράστιες φώκιες να προσπαθούν να πιάσουν για να φάνε ένα χταπόδι. Αρχικά είδα θαλασσοπούλια να εμφανίζονται και να τρέχουν, σημάδι ότι γίνεται κάτι κακό. Στη συνέχεια βλέπουμε τη φώκια να επιτίθεται στο χταπόδι. Μονομαχούσαν για 20 λεπτά. Οι φάλαινες τρώνε χταπόδια αλλά μέχρι 7 κιλά. Αυτό ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχαμε πει στους τουρίστες ότι θα δουν φώκιες να κολυμπούν αλλά κάθε μέρα, όπως φαίνεται, είναι διαφορετική. Ποτέ δεν βαριέσαι σε αυτές τις θάλασσες.”
Οι φώκιες της Νέας Ζηλανδίας μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους μέσα στο νερό για 11 λεπτά και να φτάσουν σε βάθος 30 μέτρων. ” Δεν είναι κάτι που γίνεται καθημερινά, όμως μπορεί να συμβεί. Τα χταπόδια δίνουν μάχη για να σωθούν προσπαθώντας να πιαστούν από το λαιμό της φώκιας. Όμως αυτές έχουν τον τρόπο. Εννέα στις 10 φορές το χταπόδι δεν τα καταφέρνει”, θα πει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης των καγιάκ, Kaikoura kayaks, Matt Foy.