Θα φιλοξενήσει δυο σκυλάκια από καταφύγιο μέχρι να υιοθετηθούν

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την ώρα που περισσότεροι χολιγουντιανοί σταρ ανεβάζουν τη μια selfie μετά την άλλη επιδεικνύοντας το νέο τους ρούχο, το νέο τους αξεσουάρ, το νέο τους χτένισμα και το νέο τους σύντροφο, υπάρχουν και άλλοι, οι πραγματικοί σταρ, που με τις φωτογραφίες τους μας εμπνέουν και μας κάνουν να σκεφτούμε αλλιώς τη ζωή. Μια όμορφη γυναίκα, ταλαντούχα και ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, η ηθοποιός Hilary Swank, είναι ανάμεσα σε αυτούς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Η 43χρονη από τη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται στο πλευρό φιλοζωικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων. Η ίδια υιοθετεί πάντα ζωάκια από καταφύγια συμβουλεύοντας και τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να μην αγοράσει κάποιο από pet shop.

Πριν από λίγες μέρες η βραβευμένη με Όσκαρ Swank ενημέρωσε τους followers στο Instagram για την προσωρινή φιλοξενία ζώων (fostering). Fostering είναι να πάρεις στο σπίτι σου κάποιο ζωάκι που έχει ανάγκη και να το φροντίσεις μέχρι αυτό να βρει ένα μόνιμο σπίτι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε έχουν ήδη κάποιο κατοικίδιο είτε αδυνατούν να έχουν κάποιο μόνιμο. Αλλά θέλουν να βοηθήσουν. Η προσωρινή φιλοξενία είναι κάτι εξίσου σπουδαίο με την υιοθεσία. Η ηθοποιός ανέλαβε δυο πανέμορφα μικρά σκυλάκια, ράτσας golden retriever, τα οποία πήρε από ένα καταφύγιο αδέσποτων που βρίσκεται στο Οχάιο. Και πρόκειται να τα κρατήσει μέχρι να βρουν σπίτι.

Αυτά στη μακρινή Αμερική. Στη χώρα μας όμως τι γίνεται με το fostering; Παρόλο την άσχημη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και τις αμέτρητες καθημερινές κακοποιήσεις, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι φιλοξενούν ζωάκια στο σπίτι τους μέχρι να υιοθετηθούν. Πώς όμως γίνεται αυτό;

Αν είστε από αυτούς που θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Ένας τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε μια φιλοζωική, είτε του Δήμου σας είτε σε οποιαδήποτε άλλη. Μέσω διαδικτύου και facebook μπορείτε να μάθετε τα τηλέφωνά τους. Έρχεστε λοιπόν σε επαφή μαζί τους και τους λέτε τι ζώο θα προτιμούσατε να πάρετε. Πολλοί άνθρωποι ζουν σε πολύ μικρό σπίτι και είναι καλό για αυτούς αλλά και το ζώο να πάρουν κάποιο μικρόσωμο. Άλλοι πάλι που έχουν αυλή ή κήπο, μπορούν να επιλέξουν ένα μεγαλύτερο. Είναι βασικό να πείτε στους εθελοντές της φιλοζωικής τι μπορείτε και τι όχι για γίνει όλο αυτό σωστά.

Στη συνέχεια εκείνοι θα σας πουν για τα ζωάκια που μπορείτε να πάρετε. Τέλος θα πρέπει να υπογράψετε ένα συμφωνητικό προσωρινής φιλοξενίας. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς έχουν συμβεί απίστευτα πράγματα. Οι περισσότεροι για το fostering δεν λαμβάνουν χρήματα. Συνήθως oι φιλοζωικές τους προμηθεύουν τις τροφές και τα φάρμακα που πιθανόν χρειαστεί. Κάποιοι άλλοι ζητούν κάποια χρήματα.

Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε, ζητήστε μόνο τροφή, αν έχετε πρόβλημα και δεν μπορείτε ούτε αυτή να αγοράσετε. Μη ζητήσετε χρήματα. Οι φιλοζωικές στη χώρα μας είναι σε απελπισία λόγω των αμέτρητων περιστατικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Και είναι πνιγμένες μέχρι το λαιμό από τα χρέη.

Για το τέλος σας έχουμε ένα μυστικό. Πολλοί που φιλοξενούν για κάποιο χρονικό διάστημα ζωάκια στο σπίτι τους, στο τέλος τα υιοθετούν οι ίδιοι. Και κάτι άλλο: Αυτές είναι και οι καλύτερες υιοθεσίες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο