Αυτή είναι η φωτογραφία που κέρδισε στο διαγωνισμό “Φωτογράφος Άγριας Ζωής 2017”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η συγκλονιστική φωτογραφία ενός ορφανού μικρού γορίλα που βρίσκεται στην αγκαλιά ανθρώπου που τον έσωσε από σφαγή για φαγητό στο Καμερούν είναι η νικήτρια του διαγωνισμού Wildlife Photographer of the Year People’s Choice 2017 που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Φωτογράφος είναι η Καναδή Jo-Anne McArthur, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό μαζί με άλλους 24 από όλον τον κόσμο.

Η ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία λέγεται “Pikin and Appolinaire” και πρόκειται τα ονόματα των δυο της φωτογραφίας, ενός γορίλα Ape, της Pikin, και του Appolinaire Ndohoudou, του ανθρώπου που τον έσωσε.

Ο Appolinaire Ndohoudou εργάζεται για την οργάνωση Ape Action Africa. Η Pikin είχε απαχθεί από λαθροκυνηγούς για να πουληθεί για το κρέας της. Η σφαγή των γορίλων, η οποία ξεκίνησε στην αρχή ως ένα είδος κυνηγιού, έχει γίνει πλέον μια σφαγή χωρίς προηγούμενο στην Αφρική, με το κρέας τους να πωλείται ακόμα και στα ακριβά εστιατόρια των πόλεων της Κεντρικής Αφρικής. Επίσης οι γορίλες κυνηγούνται και για μέρη του σώματός τους, για να πωληθούν ως σουβενίρ.

Η φωτογραφία αυτή θα βρίσκεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου μέχρι τις 28 Μαϊου. Δείτε όλες τις συμμετοχές.

     

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο