Χανιά: Γνωρίστε τον αδέσποτο γάτο Πάρη που υιοθέτησε ένα δημοτικό σχολείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μέσα στα αμέτρητα καθημερινά δυσάρεστα που συμβαίνουν στη χώρα μας στα ζώα, υπάρχουν και εκείνες οι ιστορίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι χαρά και αισιοδοξία. Και ότι ίσως κάτι καλύτερο έρθει στο μέλλον.

Το καλύτερο αυτό το περιμένουμε από τη νέα γενιά, τα μικρά παιδιά καθώς οι προηγούμενες γενιές απέτυχαν. Απέτυχαν να προστατεύσουν τη φύση και τα ζώα.

Μια τέτοια όμορφη ιστορία που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι και η ιστορία του αδέσποτου Πάρυ, ενός τυχερού γατούλη. Ο Πάρης είναι  υιοθετημένος από το δημοτικό σχολείο του  Εμπρόσνερου Αποκορώνου της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Η ζωή του έχει αλλάξει καθώς περνάει υπέροχα με τα παιδιά του σχολείου. Οι φωτογραφίες άλλωστε δείχνουν τη ζωάρα του γατούλη.

Ο δάσκαλος του σχολείου, Τζιλιβάκης Εμμανουήλ, αναφέρει για αυτή την υπέροχη υιοθεσία: 

“Εχω την τύχη 21 χρόνια τώρα να είμαι δάσκαλος σε ένα μικρό διθέσιο δημοτικό σχολείο στον Εμπρόσνερου του δήμου Αποκορώνου.

Ανάμεσα στις άλλες καλές στάσεις ενσυναίσθησης που προσπαθούμε να περάσουμε σαν σχολείο στα κοπέλια μας είναι και η σωστή στάση απέναντι στα ζωάκια.

Όλα τα παιδιά λίγο ως πολύ έχουν να σου πουν ένα παράδειγμα μη σωστής στάσης ενηλίκων της Κρητικής Ενδοχώρας απέναντι σε κάποιο ζώο.

Έτσι καταχείμωνο ο Πάρης μας χτύπησε την πόρτα του σχολείου, δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε.

Αγκαλίτσα δίπλα στο καλοριφέρ και χαδάκια ατελείωτα!!!

Είναι και επίσημα ο γάτης του σχολείου μας.

(Λατρεύω τις γάτες, έχω 3 μέσα στο σπίτι, βέβαια η κυρά γουζιέται, μα εγώ και οι δυο γιοι μου αντισκεκόμεθα!!!)”

Η προστασία των ζώων, Χανιά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο