Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2006 ένα τεράστιο σαλάχι τίναξε την ουρά του και χτύπησε τον Αυστραλό φυσιοδίφη και τηλεοπτικό παρουσιαστή Steve Irwin, γνωστό σε όλον τον κόσμο ως “Κροκοδειλάκια”, κατευθείαν στην καρδιά σκοτώνοντάς τον. Ο Irwin βρισκόταν στα γυρίσματα υποβρύχιων σκηνών για ένα ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στο μεγάλο φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας. Η είδηση σόκαρε τους εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι ακόμα και σήμερα, δεν έχουν σταματήσει να θυμούνται τις περιπέτειές του.
Ο Irwin έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός Κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που πρόβαλε στο «Animal Planet». Γύρισε 46 ντοκιμαντέρ και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων». Ο ίδιος μάλιστα ήταν πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, έφερνε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως. Aιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν κοντά σε επικίνδυνα ζώα. Κάποια στιγμή προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του, μόλις δυο μηνών.
Έντεκα χρόνια μετά το θάνατό του, ο γιος του, Robert Irwin, ταξιδεύει με την οικογένειά του σε όλον τον κόσμο για να γνωρίσει από κοντά τα μέρη που βρέθηκε κάποτε ο πατέρας του. Μαζί του έχει πάντα και τη φωτογραφική μηχανή του. Οι φωτογραφίες του, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι μόλις 16 ετών, είναι όχι μόνο επαγγελματικές αλλά συγκλονιστικές.