Τι κοινό έχουν ο JFK, ένα κουτάβι, οι Ρώσοι και η κατάκτηση του διαστήματος;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για την οικογένεια Kennedy υπάρχουν αμέτρητοι μύθοι και ιστορίες, όσες είναι και τα μέλη της. Άλλες γνωστές, άλλες λιγότερο και άλλες που ελάχιστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μια τέτοια είναι και η ενδιαφέρουσα ιστορία της σκυλίτσα της οικογένειας, της Pushinka.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η ιστορία της Pushinka ξεκινάει τη δεκαετία το 1960 όταν οι Ρώσοι έστειλαν στο διάστημα το διαστημόπλοιο Sputnik 5. Μέσα σε αυτό υπήρχαν ποντίκια, αρουραίοι, ένα κουνέλι και δυο σκυλιά, η Belka και η Strelka. Η ασφαλής επιστροφή αυτού του… τετράποδου πληρώματος ήταν ιδιαίτερα ένθερμη. Εκτός από τις σημαντικές πληροφορίες που συνέλεξαν για το διάστημα οι επιστήμονες, υπήρξε από τον κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζώα που ήταν εκεί. Το πιο δημοφιλές από όλα ήταν η Strelka.

Η Belka και η Strelka

Σε μια διπλωματική κίνηση καλής θελήσεως η κυβέρνηση της Σοβιετικής Ένωσης και ο Πρόεδρος Nikita Khrushchev έστειλαν στο Λευκό Οίκο ως δώρο στην οικογένεια Kennedy ένα από τα κουταβάκια που γέννησε η Strelka, την πανέμορφη και λευκή Pushinka.

Η σκυλίτσα, η οποία ταξίδεψε με ρωσικό διαβατήριο που έγραφε ότι ήταν 6 μηνών και ημίαιμη, ξετρέλανε τα παιδιά της οικογένειας, την Caroline και τον John Jr. Kennedy. Στο σπίτι υπήρχε ένα ακόμα σκυλάκι, ο Charlie, ράτσας Welsh terrier.

Σε μια συνέντευξή του στον Larry King, το 1995, ο John. F. Kennedy Jr. αναφέρθηκε στην Pushinka λέγοντας ότι μαζί με την αδερφή του Caroline εκπαίδευσαν το σκυλί να κατεβαίνει στον κήπο εκεί που έπαιζαν από μια ειδική ράμπα.

Η ιστορίες με την Pushinka είναι πολλές. Μια μέρα η σκυλίτσα έκανε βόλτα με κάποιον που φρόντιζε τα σκυλιά του σπιτιού. Η μικρή Caroline ερχόταν από μακριά και πλησίασε να χαϊδέψει την Pushinka. Εκείνη όμως αντέδρασε γρυλίζοντας. Η Caroline όμως αντί να κάνει πίσω και να φοβηθεί της έδωσε μια μικρή κλοτσιά από πίσω. Η Pushinka κατέβασε την ουρά, έκλαψε λίγο και άρχισε να τρέχει. Την άλλη μέρα τα πάντα είχαν ξεχαστεί και η Pushinka συνέχισε να απολαμβάνει τα χάδια και τις αγκαλιές της οικογένειας.

Η Pushinka και ο Charlie απέκτησαν 5 κουταβάκια που η οικογένεια τα ονόμασε Blackie, White, Tips, Butterfly και Streaker. O Kennedy τα έλεγε pupniks και τους είχε μεγάλη αδυναμία. Όταν μάλιστα έγινε γνωστό ότι η σκυλίτσα γέννησε, πάνω από 5,000 πολίτες έστειλαν γράμμα στο Λευκό οίκο ζητώντας να τα υιοθετήσουν. Η οικογένεια έδωσε τα δυο σκυλάκια σε δυο από αυτούς και τα άλλα σε φίλους της. Απόγονοι αυτών των σκυλιών ζουν και σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο