Κεφαλονιά: Αστυνομικοί έσωσαν γατούλα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικοί ο Ηλίας Γιαννάς, ο Κωνσταντίνος Σερλέτης και ο Δημήτρης Τρίτσης από την Αστυνομική Διεύθυνσης Κεφαλληνίας κατά τη διάρκεια της βραδινής τους περιπολίας βρήκαν μια τραυματισμένη αδέσποτη γατούλα στο δρόμο.

Καθώς το ζώο κινδύνευε από τα διερχόμενα οχήματα, το επιβίβασαν στο περιπολικό και το φιλοξένησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας όπου και το φρόντισαν.

Το επόμενο πρωί ενημέρωσαν τον Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» ώστε κάποιο από τα μέλη του να προσέλθει στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας για να παραλάβει την τραυματισμένη γατούλα.

«Οι αστυνομικοί επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη δε θέλησαν να μας ενοχλήσουν και έτσι φιλοξένησαν στο Τμήμα τη γάτα μέχρι το επόμενο πρωί που μας την παρέδωσαν με την ευχή να γίνει καλά», αναφέρει η Μαρία Μαρίνα Μασάδο, πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς».

Η γάτα είχε χτυπηθεί πιθανότατα από όχημα με αποτέλεσμα να μην κουνάει τα πίσω της πόδια. Μεταφέρθηκε από τους εθελοντές στον κτηνίατρο Δημήτρη Ψαρρό, ο οποίος διαπίστωσε από τις ακτινογραφίες ότι η γατούλα έχει σπασμένη λεκάνη.

Η κλινική κατάσταση του ζώου είναι μεν αρκετά δύσκολη, αλλά τόσο ο κ. Ψαρρός όσο και οι εθελοντές θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε αυτό το πλάσμα να μπορέσει να περπατήσει ξανά.

«Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν και τιμούν το τμήμα της Τροχαίας Αργοστολίου αφού και την άτυχη γάτα από το δρόμο πήραν και δεν την προσπέρασαν, αλλά και τη φρόντισαν μέχρι να την παραλάβουμε.

Ευχαριστούμε τον Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Υπαστυνόμο Β Ηλία Γιαννά, τον Υπαρχιφύλακα του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Κωνσταντίνο Σερλέτη και τον Αστυφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου Δημήτρη Τρίτση. Ευχόμαστε την πράξη τους και την ευαισθησία τους να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά του Τμήματος, με τα οποία έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία», επισημαίνει η κ.Μασάδο.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο