Μιλώντας για τη δύσκολη μάχη της σκυλίτσας της με τον καρκίνο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η Katherine Heigl είναι η απόδειξη του όταν θες κάτι το μπορείς. Γνωστή και πετυχημένη χολιγουντιανή ηθοποιός, δραστήρια και τρυφερή μητέρα τριών παιδιών, λάτρης των ζώων που αγωνίζεται για τα δικαιώματά τους, ζει μαζί με τον σύζυγό της σε ένα υπέροχο ράντσο στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκεί εκτός από τα 8 πρώην κακοποιημένα σκυλιά της, έχει και πολλές γάτες, κατσίκες, κότες, γουρουνάκια και γαϊδουράκια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πρόσφατα ένα από τα σκυλάκια της, η μικροσκοπική Grace Lou, διαγνώστηκε μετά από πολλές εξετάσεις με έναν τεράστιο όγκο στον εγκέφαλο, που της προκαλούσε αφόρητους πόνους και ζαλάδες. Η 39χρονη ηθοποιός αποφάσισε να μοιραστεί τη δύσκολη αυτή εμπειρία της με τους διαδικτυακούς της fans μέσω της προσωπικής σελίδα της στο Instagram. Με μήνυμα ότι θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη ζωή της σκυλίτσας, η Heigl ξεκίνησε μια δύσκολη μάχη.

Αρχικά το ζώο υποβλήθηκε σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση σε κλινική του Κολοράντο για να αφαιρεθεί όσο περισσότερο μέρος γίνεται από τον όγκο. Ο όγκος τελικά μειώθηκε κατά το ήμισυ. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ακτινοβολίες που τo εξάντλησαν. Και η επιστροφή στο σπίτι. Τα δυνατά φάρμακα που πρέπει να παίρνει της έχουν δημιουργήσει προβλήματα συμπεριφοράς. Αρνείται να πιει νερό και είναι απίστευτα νευρική σε σημείο που να μην μπορεί καθόλου να κάτσει. Επίσης χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και πολλές φορές μπάνιο τη μέρα.

Η Heigl ανέβασε αυτές τις μέρες ένα βίντεο στην προσωπική της σελίδα στο Instagram όπου μιλάει για τον αγώνα που δίνει ώστε η σκυλίτσα της να κερδίσει αυτή τη δύσκολη μάχη. Σε αυτή τη μάχη η ηθοποιός και ο μουσικός σύζυγός της Josh Kelley είναι δίπλα της και με όλες τους τις δυνάμεις θα προσπαθήσουν όχι μόνο να της σώσουν τη ζωή αλλά και να της παρέχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

H όμορφη Katherine Heigl γεννήθηκε πριν από 39 χρόνια στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών, από Γερμανοσουηδό πατέρα και μητέρα με γερμανική καταγωγή. Τα παιδικά της χρόνια στιγματίστηκαν από ένα πολύ θλιβερό συμβάν. Ο μεγαλύτερος αδερφός της Jason σκοτώθηκε στα 15 του χρόνια σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, σε μια βόλτα με τους φίλους του. Η οικογένεια δώρισε τα όργανά του. Η ηθοποιός είναι υπέρμαχος της δωρεάς οργάνων και συχνά μιλάει για αυτό, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσει.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1992 και από τότε μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και έχει εμφανιστεί σε επίσης πολλές τηλεοπτικές σειρές. Το 2004 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στη δημοφιλή αμερικανική σειρά “Grey’s Anatomy”. Το 2007 βραβεύτηκε με Emmy ως καλύτερη ηθοποιός σε β’ δραματικό ρόλο.

Το 2006 αρραβωνιάστηκε τον τραγουδιστή Josh Kelley, τον οποίο είχε γνωρίσει ένα χρόνο πριν. Παντρεύτηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2007 σε μια τελετή που έγινε στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών. Δυο χρόνια μετά υιοθέτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι από τη Νότια Κορέα. Το 2012 το ζευγάρι υιοθέτησε το δεύτερο παιδί του, ένα επίσης κοριτσάκι, την Αδελαϊδα, από την Αμερική. Τον Ιούνιο του 2016 το ζευγάρι υποδέχτηκε το πρώτο βιολογικό του παιδί, τον Joshua Bishop Kelley Jr.

Η ηθοποιός έχει έντονη φιλανθρωπική και φιλοζωική δράση με ενεργή συμμετοχή. Έχει πολλές φορές βοηθήσει την Best Friends Animal Society στο πρόγραμμα Pup My Ride, όπου γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν μικρόσωμα σκυλάκι που πρόκειται να οδηγηθούν σε ευθανασία από τα λεγόμενα high-kill animal shelters σε άλλα καταφύγια για να υιοθετηθούν. Η ηθοποιός έχει βοηθήσει στο να βρουν σπίτι πολλά από αυτά τα σκυλάκια.

Το 2008 μαζί με τη μητέρα της Nancy Heigl δημιούργησαν την οργάνωση Jason Debus Heigl Foundation στη μνήμη του αδερφού της ηθοποιού. Ο 15χρονος στη σύντομη ζωή του είχε δείξει μεγάλη αγάπη για τα ζώα, τα οποία ήθελε να βοηθάει και να προστατεύει. Η οργάνωση και οι εθελοντές της μάχονται κατά της κακοποίησης και της ανθρώπινης αδιαφορίας. Επίσης μαζί με την ηθοποιό οργανώνουν events και ομιλίες για να ενημερώσουν μικρούς αλλά και μεγάλους πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν όχι μόνο με τα ζώα αλλά και με το περιβάλλον. Με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της μικρής Grace η ηθοποιός θέλει να περάσει ένα τρυφερό μήνυμα: Ότι σε όλους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο