Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Παπαποστόλου που μιλάει για τη σκυλίτσα Διώνη

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες και ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της μεταχείρισης των ζώων, πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στο “Monk” στην Αθήνα, η επίσημη παρουσίαση του υπέροχου βιβλίου της Κατερίνας Παπαποστόλου «Το Δώρο», της πρώτης αυτοβιογραφίας σκύλου  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Welldone.

Στη μεγάλη γιορτή της παρουσίασης δεν θα μπορούσε να λείπει η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η καταπληκτική σκυλίτσα Διώνη, που μας μιλά και μας αφηγείται τη ζωή της μέσα από τις σελίδες του. Μια ζωή που μοιάζει με παραμύθι μα δεν είναι! Πάλεψε με δράκους και νίκησε. Πέρασε τις δοκιμασίες που είχαν προοριστεί για εκείνη και παρέα με μια νεράιδα και δύο βοηθούς αποφάσισε να γράψει ιστορία. Μετά από έξι χρόνια από τη διάσωσή της από την Κατερίνα Παπαποστόλου και την επαφή της με παραπάνω από 45.000 μαθητές, η Διώνη, ο σκύλος που δημιούργησε τις Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της.

«Το Δώρο» είναι ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει. Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης. Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης. Όταν υπάρχει κάτι τόσο δυνατό να μας ενώνει, δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα να μας χωρίζει! Και αυτό είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα αυτών των τόσο βασανισμένων ψυχών. Να γίνουμε η φωνή τους! Αυτό θέλει και η Διώνη!

Την εκδήλωση συντόνισε εξαιρετικά ο δημοσιογράφος Ηλίας Καραγιάννης, ενώ όλοι οι συντελεστές του βιβλίου και οι ξεχωριστοί καλεσμένοι που μίλησαν για «Το Δώρο» χειροκροτήθηκαν ολόθερμα από ένα πολύ ζεστό κοινό, που έζησε, με όλες του τις αισθήσεις, μια ξεχωριστή παρουσίαση.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, συγγραφέας του βιβλίου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων και ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ., ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, Κτηνίατρος-Συμπεριφοριστής, ο Αλέξανδρος Μουσούρος, Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και μέλος της ομάδας Ζω.Ε.Σ., ο Βασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης και ιδιοκτήτης της εταιρείας Welldone, η Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας & Εικονογράφος, η Αργυρώ Πιπίνη, Συγγραφέας, η Ματίνα Λαμπροπούλου, Ζωγράφος, ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Συγγραφέας & Πολιτικός Επιστήμονας και η Μαρία Κερασόγλου, Πρόεδρος ΜΚΟ ΕΔΡΑ, άνοιξαν την καρδιά τους και μίλησαν για «Το Δώρο», ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει.

Η «παραμυθού» Εύη Γεροκώστα αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ η Διώνη μοίρασε την παρουσία της στην εκδήλωση ανάμεσα στην «πριγκιπική» της θέση στο πάνελ και στο μαλακό της κρεβατάκι χωμένη στα πόδια της μαμά της Κατερίνας και της Αργυρούς Πιπίνη.

Η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Παπαποστόλου στην εναρκτήρια ομιλία της, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση, αλλά και έναν – έναν ξεχωριστά τους συντελεστές – συνεργάτες της, αλλά και τον εκδότη κ. Βασίλη Γουλιέλμο, ανέφερε ότι «Το Δώρο» είναι ένα βιβλίο ενσυναίσθησης που χρειάζεται να κλείσεις τα μάτια, να πάρεις μια βαθιά ανάσα, να γίνεις σκύλος και να ταξιδέψεις μαζί του βλέποντας μέσα από τα μάτια του και νιώθοντας όπως εκείνος! Και μετά, όταν επιστρέψεις από αυτό το ταξίδι, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος! Είναι ένα βιβλίο, συνέχισε, αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και σε όλους τους μεγάλους ήρωες που στέκονται δίπλα τους διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή.

«Ένα βιβλίο μάθημα ζωής για να πιστέψουμε όλοι μας πως μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Ένα βιβλίο για τη Διώνη που δεν είναι πλέον μόνο ένας σκύλος. Είναι πια η φωνή όλων των σκύλων, όλων των ζώων που βίωσαν την κακοποίηση στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων. Ένα βιβλίο προτροπή στους ανθρώπους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν τα ζώα σαν ξεχωριστές προσωπικότητες και όχι σαν κτήματά τους. Ένα βιβλίο κρυφή επιθυμία του καθενός μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, μαχητές της ζωής ό,τι και αν προκύψει. Ένα βιβλίο για κάθε αδέσποτο σκύλο που πλέον έχει φωνή και δεν φοβάται να μιλήσει για όσα βιώνει», επεσήμανε η Κατερίνα Παπαποστόλου, προσθέτοντας: «Το βιβλίο αυτό ξεκίνησε να γράφεται αρχές του 2012 μια νύχτα πολύ δύσκολη για τη Διώνη και κατά συνέπεια και για μας που προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Μια νύχτα που τα ουρλιαχτά της στον ύπνο της με οδήγησαν να πάρω ένα χαρτί να γράψω τι συναισθήματα μου γεννά όλο αυτό το δύσκολο ταξίδι αναγέννησής της. Έτσι ξεκίνησε «Το Δώρο!». Μετατράπηκε σε παιδικό παραμύθι αργότερα και το καλοκαίρι του 2017 οι κακοποιήσεις ζώων γύρω μου το μετέτρεψαν σε μυθιστόρημα μαγικού ρεαλισμού με ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι, στο οποίο μιλά ένας πρώην αδέσποτος σκύλος για τη ζωή του. Τον εφιάλτη που βιώνει κάθε στιγμή στο δρόμο και στα άθλια κλουβιά. Και τη στιγμή μάλιστα που αντιλήφθηκα πως υπάρχουν συναντήσεις στη ζωή μας με ανθρώπους που πολλά εμπόδια μας τα διαλύουν και εκεί που βλέπουμε αδιέξοδα μας ανοίγουν τεράστιους δρόμους αποφασίστηκε ο τίτλος του! «Το Δώρο». Για όλα εκείνα τα κρυμμένα μυστικά που πολλές φορές ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό λέμε. Αν δεν είχα στο πλάι μου την Λιάνα Δενεζάκη πολύ δύσκολα θα είχε γίνει αυτή η μεγάλη ανατροπή. Δίπλα μου ακλόνητος βράχος σιγουριάς σε όλο αυτό το ταξίδι συγγραφής του. Σε έναν σπουδαίο όμως άνθρωπο, τον Βασίλη Γουλιέλμο πάντα θα χρωστώ απέραντη ευγνωμοσύνη! Χάρη σε εκείνον άλλωστε οι Ζω.Ε.Σ. έφτασαν σήμερα εδώ που είναι και συνεχίζουν απτόητες και «Το Δώρο» δεν έμεινε σκόρπιες σκέψεις στο χαρτί…» κατέληξε η Κατερίνα Παπαποστόλου.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Βασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης του βιβλίου «Το Δώρο», ανέφερε: «Η σχέση μου με την Κατερίνα Παπαποστόλου ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία. Οικονομικά έχω σπουδάσει εγώ. Και εκεί που ενώ φαίνονταν ότι οι δρόμοι μας είναι παράλληλοι εμείς δεν κλείσαμε το τηλέφωνο, αλλά προσπαθήσαμε να βρούμε τα κοινά μας σημεία, τα οποία στην αρχή όταν γνωριστήκαμε έδειχναν να είναι πολύ λίγα. Έτσι λοιπόν δουλέψαμε πάνω σε αυτό και αρχίσαμε να επηρεάζει ο ένας τον άλλον. Αρχίζει να με επηρεάζει στον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι, στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζω τα φεστιβάλ, κι εγώ από την πλευρά μου την επηρεάζω με διαφορετικό τρόπο. Όλο αυτό αρχίζει και γίνεται γόνιμο και έτσι φτάσαμε στο βιβλίο. Για την εταιρεία Well Done η έκδοση του βιβλίου ήταν κάτι καινούριο. Εκδίδουμε περιοδικά, αλλά όχι βιβλία. Αναζητήσαμε τους τρόπους, συνεργαστήκαμε με τους συνεργάτες της Κατερίνας, μάθαμε πάρα πολλά από αυτούς και τους ευχαριστούμε πολύ και έτσι φθάσαμε σήμερα εδώ».

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Η υπέροχη σκυλίτσα Διώνη πήρε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή γιατί συνάντησε έναν άγγελο στο δρόμο της που την έσωσε, την Κατερίνα Παπαποστόλου. Δυστυχώς εκεί έξω στους άσχημους και άγριους δρόμους υπάρχουν πολλές Διώνες. Αμέτρητες. Αν ο καθένας μας έβρισκε μια και την έσωζε, δεν θα υπήρχε καμιά πια εκεί.  

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο