Κυριάκος Μητσοτάκης: Μιλάει για τα αδέσποτα και φωτογραφίζεται με το σκύλο που αγόρασε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Διανύουμε προεκλογική περίοδο και όλοι οι πολιτικοί-γνωστοί και μη-έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Στην κυριολεξία. Ο λόγος; Γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν τα αδέσποτα και γενικά τα ζώα. Τα οποία τα είχαν γραμμένα τον προηγούμενο καιρό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Για να μην πούμε κάπου αλλού.

Και τι δεν έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες. Υποσχέσεις για καταφύγια ευρωπαϊκών προδιαγραφών, προγράμματα στειρώσεων, εμβολιασμών και περίθαλψης. Προγράμματα υιοθεσίας, επιμορφωτικά προγράμματα σε σχολεία. Ακόμα και ασθενοφόρο ζώων. Ναι, το ακούσαμε και αυτό από την υποψήφια δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όλα τα κόμματα, χωρίς να αφήνουμε έξω κανένα, υπόσχονται πράγματα για τα αδέσποτα, τα οποία ποτέ δεν θα κάνουν. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Γιατί μέχρι τώρα δεν το έκαναν;

Αφορμή για όλο αυτό ήταν μια ανάρτηση στο Instagram του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ετοιμάζοντας τις βαλίτσες του για τις περιοδείες που κάνει αυτόν τον καιρό, ανακάλυψε το σκύλο του να κάθεται μέσα σε αυτές. Και θέλησε να το μοιραστεί μαζί μας γράφοντας: “Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που φτιάχνω τη βαλίτσα! Είναι σαφές ότι θέλει να έρχεται μαζί στις περιοδείες!”

Κατανοητό. Αγαπάμε όλα τα σκυλάκια και όλα τα ζώα του κόσμου. Όμως όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα και να δώσουμε το καλό, ας πούμε, παράδειγμα, βρε αδερφέ, δεν αγοράζουμε ζώο. Και δεν το επιδεικνύουμε. Δεν κάνουμε σαν τους σταρ του Hollywood που αγοράζουν με το κιλό-συγχωρέστε με για την έκφραση-τα μπουλντόγκ και τα τσιουάουα και φωτογραφίζονται όλη την ώρα μαζί τους κάνοντας πολλούς να τους μιμηθούν. Γιατί το, κατά τα άλλα συμπαθέστατο, duchshund της φωτογραφίας είναι αγορασμένο. Την ώρα που αμέτρητες ψυχές περιμένουν στους δρόμου για ένα χάδι. Και αυτό είναι φάουλ.

Για να είμαστε όμως δίκαιοι ο κ. Μητσοτάκης είχε στο παρελθόν βρει ένα αδεσποτάκι στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας στη Νάουσα. Και είχε γράψει στο Instagram: “Πριν 2 χρόνια τη βρήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας. Είχαμε σκοπό να τη φέρουμε στην Αθήνα αλλά μέχρι να φτάσουμε στη Βέροια υιοθετήθηκε. Υποσχεθήκαμε να την παρακολουθούμε στενά και πριν από μερικές μέρες τη συναντήσαμε λίγο έξω από τη Βέροια. Υιοθετήστε υπεύθυνα ένα αδέσποτο, χαρίστε του μια όμορφη ζωή”. Το ένα βέβαια δεν αναιρεί το άλλο.

View this post on Instagram

Πριν από 2 χρόνια την βρήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Μιεζας. Είχαμε σκοπό να την φέρουμε στην Αθήνα αλλά μέχρι να φτάσουμε στην Βέροια υιοθετήθηκε! Υποσχεθήκαμε να την παρακολουθούμε στενά και πριν από μερικές μέρες την συναντήσαμε λιγο έξω από την Βέροια! Υιοθετήστε υπεύθυνα ένα αδέσποτο, χαρίστε του μια όμορφη ζωή! 🐶🐶🐶🐱🐱🐱#adoptdontshop #adoptadog #dogsofinstagram #dogsvoice #rescuedog #worldanimalday

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο