Κρήτη: Ο δράστης του εγκλήματος πυροβολούσε αδέσποτα και κακοποιούσε τον σκύλο του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο 60χρονος δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου ιδιοκτήτη μίνι – μάρκετ στο Βαμβακόπουλο Χανίων, πατέρα ενός 4χρονου παιδιού και προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου, πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας Χανίων για να απολογηθεί.

Εισαγγελέας και ανακριτής τον έκριναν προφυλακιστέο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων, «Η προστασία των Ζώων», ο δράστης είχε πολλαπλό ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς σε ανθρώπους αλλά και ζώα, αφού συντοπίτες του κατέθεσαν ότι πυροβολούσε αδέσποτα.

Δείτε αναλυτικά τί αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

Πίσω από κάθε μεγάλη τραγωδία, πολλές φορές κρύβονται και άλλες….

“Όπως διαβάσαμε στον Τύπο, ο δράστης του εγκλήματος στο Βαμβακόπουλο είχε πολλαπλό ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς σε ανθρώπους αλλά και ζώα, αφού συντοπίτες του κατέθεσαν ότι πυροβολούσε αδέσποτα.

Προχθές το βράδυ, επικοινώνησε μαζί μας ο Υποδιοικητής του ΑΤ Πλατανιά κος Ιγγλεζάκης, που ανέλαβε την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και μας ενημέρωσε ότι στο σπίτι του δράστη υπήρχε ένας σκύλος που διαβιούσε σε πολύ κακές συνθήκες. Ζήτησε δε τη βοήθειά μας για την απομάκρυνσή του από το σημείο, αφού οι οικείοι του αδυνατούσαν να τον αναλάβουν. Μας διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί ταϊζουν το ζώο και του βάζουν νερό.

Αρχίσαμε αμέσως να ψάχνουμε φιλοξενία για το σκύλο καθώς δεν έχουμε άλλους χώρους, επειδή τα σπίτια των εθελοντών είναι γεμάτα.

Και ενώ ερχόταν η απογοήτευση, μας τηλεφώνησε η κα Ηλιάκη, πρόεδρος του σωματείου ΚΥΝ-ΩΝΙΑ, που είχε ενημερωθεί και αυτή για το περιστατικό, και μας είπε ότι μπορεί να φιλοξενήσει τη σκυλίτσα στο καταφύγιό της και να αναλάβει την υιοθεσία της.

Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και με τον εκπαιδευτή κύριο Γεροντίδη για να κανονίσουμε τη μεταφορά.

Η ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν άμεση και ένα περιπολικό των ΤΑΕ, μαζί με μέλος μας και με επικεφαλής τον κύριο Μαστραντωνάκη από την Αστυνομική Διεύθυνση, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη.

Η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν πολύ θλιβερή. Η σκυλίτσα ήταν αλυσοδεμένη με πολύ μικρή αλυσίδα σε ένα μπαλκόνι με διάφορα βαριά αντικείμενα ενώ κλαδιά ήταν μπλεγμένα στην αλυσίδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κουνηθεί καθόλου.

Όταν την απάλλαξαν από τα δεσμά της, ήταν φιλικότατη και ήρεμη και έκανε μια πολύ μεγάλη βόλτα συνοδεία περιπολικού με… όλες τις τιμές και δόξες και μετά μεταφέρθηκε στο καταφύγιο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή!!

Η ανταπόκριση της αστυνομίας, το ενδιαφέρον τους για την τύχη της και η σοβαρότητα του χειρισμού του περιστατικού αποδεικνύουν ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική αστυνομία σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης ζώων.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η βία προς τους ανθρώπους συνδέεται άμεσα με την κακοποίηση ζώων.

Πριν λίγο καιρό, ο αστυνομικός και κλινικός ψυχολόγος κος Βαγγέλης Δρίβας παρουσίασε μια εμπεριστατωμένη μελέτη για τη συνάφεια μεταξύ ενδοοικογενειακής βίας και βίας στα ζώα που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο