Άντρας διασχίζει τον Καναδά με το σκούτερ του για να ενημερώσει τον κόσμο για το εμπόριο σκύλων στην Κορέα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Rich Adams από τον Καναδά, γνωστός με το ψευδώνυμο Rich the Vegan, αποφάσισε να κάνει μια πρωτότυπη καμπάνια για να ενημερώσει τον κόσμο για τα δικαιώματα των ζώων αλλά και για το εμπόριο σκυλίσιου κρέατος για κατανάλωση που γίνεται στην Κορέα.

Έτσι πήρε το σκουτεράκι του, το φόρτωσε με τα πράγματά του και ξεκίνησε να διασχίσει τον Καναδά από τη μία άκρη στην άλλη. Το ταξίδι δύσκολο αλλά δεν το βάζει κάτι καθώς ο σκοπός είναι σημαντικός.

“Έχω φέρει πολλά σκυλάκια από την Κορέα. Ένα από αυτά λεγόταν Kathy. Ζούσε στις χειρότερες συνθήκες από τα άλλα. Ήταν σε ένα κλουβί, κυριολεκτικά σε αποσύνθεση. Δεν υπήρχε οροφή στο κελί και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τη βροχή, σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τα ματάκια της έτρεχαν αίμα και ήταν σε αδιανόητη κατάσταση. Δυστυχώς πέθανε στα χέρια μου. Έτσι ξεκίνησα την καμπάνια. Να μάθουν όλοι την ιστορία της Kathy και να μπορέσουν έτσι να σωθούν και άλλα σκυλιά που είναι στην ίδια μοίρα. Εκτός από τον Καναδά έχω διασχίσει και τη Νότια Κορέα διανύοντας 633 χιλιόμετρα. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις αυτό με ένα σκούτερ. Πολύ πιο δύσκολο από το ποδήλατο. Εκεί είδα τη φρίκη των ζώων”, θα πει ο ίδιος.

Ο Rich ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό όλο αυτό, τον Απρίλιο, και μέχρι τώρα έχει σώσει 14 σκυλιά. Στη διαδρομή του έχει γνωρίσει πολλούς Καναδούς που ήθελαν να μάθουν για αυτό και ήταν ιδιαίτερα θερμοί. Πολλοί μάλιστα ακούγοντας την ιστορία της Kathy άνοιξαν τα σπίτια τους για κάποιο άλλο σκυλάκι που υποφέρει στη Νότια Κορέα.

Το επόμενο ταξίδι του; Να πάρει το σκουτεράκι του και να γυρίσει όλη τη Μεγάλη Βρετανία για τον ίδιο φυσικά σκοπό.

Ο Adams σταμάτησε να τρώει κρέας πριν από 9 χρόνια ενώ πριν από 5 έγινε vegan. “Όλα τα ζώα υποφέρουν. Πρέπει να ξέρουμε ότι η ζωή τους έχει την ίδια αξία με τη δική μας. Για αυτό και έγινα vegan. Και έκανα καλύτερη τη ζωή μου”, θα πει ο ίδιος.

Αν θέλετε μάθετε περισσότερα για τη δράση του, μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του: https://www.richthevegan.com/

https://www.richthevegan.com/?fbclid=IwAR0MU3aw5Es9Nosl-onqCmlGLH_5B3X8pdc8xcyhD-6sKnWmvbcReVleub8

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο