Ο Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας θα ζητήσει από τα σχολεία να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την ώρα που εμείς δεν κάνουμε τίποτα ως χώρα για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στα σχολεία σχετικά με τα ζώα και να ευαισθητοποιηθούν, η γειτονική μας Τουρκία αποφάσισε να κάνει η διαφορά.

Ο Ziya Selcuk, Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ότι ξεκινάει πρόγραμμα όπου θα επιτρέπει στα σχολεία να υιοθετούν ένα αδέσποτο ζώο από καταφύγια.

Ο ίδιος μάλιστα δημοσίευσε και μια φωτογραφία από τον κήπο του, στην οποία δείχνει το δικό του σκύλο, την πανέμορφη Pergel, την οποίο δεν αγόρασε αλλά υιοθέτησε από καταφύγιο.

“Η Pergel έχει έρθει στο σπίτι από καταφύγιο. Στο υπουργείο έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ζώα που βρίσκονται στα καταφύγια. Πολλοί μας έχουν ασκήσει κριτική ρωτώντας αν αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται τα σχολεία. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο χαρακτήρα των παιδιών που μαθαίνουν την αγάπη μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός ζώου. Και για αυτό θα βάλουμε ένα να τους υποδέχεται όταν έρχονται στο σχολείο και να τους “λέει” ένα γεια όταν φεύγουν”, αναφέρει ο Υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο