Λάρισα: Υιοθετήθηκε από την κυρία που τη βρήκε η γέρικη σκυλίτσα που είχαν πετάξει στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της γέρικης σκυλίτσας που πριν από περίπου 3 μήνες κάποιοι εγκατέλειψαν στο Εμπορικό Κέντρο Γαία στη Λάρισα για να πεθάνει στο δρόμο.

Η μικροσκοπική-μόλις 4,5 κιλά- αλλά μεγάλη σε ηλικία σκυλίτσα-υπολογίζεται ότι είναι 17-18 ετών έχει πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αξιοπρέπεια όσο χρόνο της απομένει στο σπίτι της κυρίας που τη βρήκε και τη φιλοξενούσε τόσο καιρό.-

Η γέρικη σκυλίτσα όταν είχε βρεθεί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Στο κλουβί μάλιστα μεταφοράς δεν σταματούσε να κλαίει. Και παρά την έκκληση τότε του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας δεν είχε βρεθεί κάποιος να την αναζητήσει, γεγονός που φανερώνει ότι την πέταξαν εκούσια στο δρόμο λόγω της ηλικίας της, κάτι φυσικά που είναι τρομερό.

Οι εθελοντές του συλλόγου την είχαν μεταφέρει για νοσηλεία στην Κτηνιατρική κλινική Ιωάννη Πασχαλίδη Animals Health όπου έμεινε για δυο εβδομάδες γιατί ήταν πάρα πολύ ταλαιπωρημένη και αδύνατη. Η σκυλίτσα δεν έχει καθόλου δόντια και η γλωσσίτσα της ήταν έξω στο πλάι. Πιθανόν να είχε περάσει και κάποιο εγκεφαλικό.

Αλλά τα προβλήματά της δεν ήταν μόνο αυτά. Βρέθηκε και όγκος που προεξείχε από τα γεννητικά όργανα, όμως λόγω ηλικίας ο κτηνίατρος αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να μη χειρουργηθεί.

Όταν ο κτηνίατρος αποφάσισε ότι δεν χρειαζόταν άλλο νοσηλεία, οι εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας ρώτησαν την κυρία που τη βρήκε αν ήθελε να τη φιλοξενήσει. Και εκείνη δέχτηκε.

Μετά από ένα τσεκ για το πώς τα πάει με τους δύο γάτους της κυρίας, η σκυλίτσα έμεινε εκεί για φιλοξενία. Ωστόσο από τις πρώτες κιόλας ημέρες η κόρη της κυρίας, που βλέπετε στη φωτογραφία, έγινε αχώριστη με τη γριούλα. Η οικογένεια δέθηκε μαζί με αυτό το υπέροχο και τρυφερό πλάσμα. Την πήγαιναν βόλτες, της έκαναν όλα τα χατίρια και πήγαν και μαζί φέτος διακοπές. Έτσι πήραν και τη μεγάλη απόφαση να την υιοθετήσουν και να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας γράφουν στη σελίδα τους στο Facebook:

ΤΗ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΓΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ;

Σήμερα η γριούλα και η κοπέλα που τη βρήκε και τη φιλοξένησε αποφάσισε να την κρατήσει για πάντα. Οι δυο τους είναι αχώριστες. Μαζί για καφέ, μαζί στη βόλτα, μαζί στις διακοπές και πάντα η γριούλα αγκαλιά να μην κουράζεται! Στη Δύση της ζωής της έχει όσα στερήθηκε.
Και εμάς η καρδιά μας γεμίζει ελπίδα!

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι στην ομάδα για τη γριούλα και τη στάση της κοπέλας, η οποία πραγματικά μας δίνει ελπίδα για τα υπόλοιπα ηλικιωμένα πλάσματα που κάποιοι βαρέθηκαν και παρατάνε στο δρόμο σε μια ηλικία που πραγματικά χρειάζονται φροντίδα.

ΠΟΤΕ δεν είναι αργά να προσφέρετε αγάπη και να σώσετε ένα ταλαιπωρημένο ζώο. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ να εγκαταλείπεται ένα ζώο όταν έχει μεγαλώσει ή αρρωστήσει! Τότε δηλαδή που σας χρειάζεται περισσότερο, εσείς να το προδίδετε!!

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ενημέρωση: Υιοθετήθηκε από την κυρια που τη βρηκε και τη φιλοξένησε. Ειναι πλεον αχώριστες. Βγαίνουν για καφέ κ βόλτα μαζί και την έχει αγκαλια για να μην κουράζεταιΒρέθηκε στο Γαία στη Λάρισα. Είναι σίγουρα 17 ετών χωρίς δόντια. Αν κάποιος το έχασε μπορεί να καλέσει στο 6978121020. Αν κάποιος θέλει να της προσφέρει ένα σπίτι για τα τελευταία χρόνια της ζωής της μπορεί να καλέσει στο 6942872605 για να μάθει για την κατάσταση της.

Δημοσιεύτηκε από Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa's Stray Volunteers στις Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο