Γνωρίστε τον άνθρωπο που οδηγεί κάθε μέρα ώρες για να πάει νερό στα άγρια ζώα της Κένυας

από Μυρτώ Τζώρτζου

O Patrick Kilomzo Mwalua, γνωστός και ως “o άντρας του νερού”, είναι ένας άνθρωπος που η ιστορία του έχει γίνει γνωστή σε όλον τον κόσμο. Έχει πάρει βραβεία και έχει τιμηθεί πολλές φορές για το έργο του.

Ο Mwalua είναι αυτός που μεταφέρει νερό για να πιούν τα άγρια ζώα στο Tsavo West National Park στην Κένυα της Αφρικής. Είναι είναι αγρότης στο γειτονικό χωριό και γνωρίζει πολύ καλά για τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, όπως την υπερθέρμανση του πλανήτη: “Δεν βρέχει πλέον όπως έβρεχε παλιότερα. Αν δεν μεταφέρω νερό, τα ζώα θα πεθάνουν. Αυτά τα πλάσματα εξαρτώνται εντελώς από εμάς”, έχει πει παλιότερα ο ίδιος στο γνωστό διαδικτυακό ιστότοπο The Dodo.

Ο Mwalua χρειάζεται πολλές ώρες κάθε μέρα για να πάει να γεμίσει το σημείο του νερού στο έδαφος, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη. Δύσκολα είναι και για να το γεμίσει καθώς τα ζώα είναι μεγάλα, ελέφαντες, αντιλόπες, βουβάλια, με αποτέλεσμα να θέλουν πολύ νερό για να πιούν. “Έχω βρει και 500 βουβάλια που περίμεναν να πιούν νερό. Όταν μάλιστα πλησίασα, μύρισαν το νερό και κατάλαβαν. Ήταν ενθουσιασμένα”, έχει πει.

Η μεγάλη αφοσίωση του Mwalua στα άγρια ζώα και η όλη του προσπάθεια που κάνει είναι οι λόγοι που κάποιες Αμερικανίδες κυρίες έχουν δημιουργήσει μια σελίδα στο διαδίκτυο για εκείνον, GoFundMe, για να μπορέσει ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει το τεράστιο έργο του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο