Κυνηγός μπήκε σε απαγορευμένο μέρος, τον Εθνικό Δρυμό Οίτης, έβαλε στόχο γεράκι και το πυροβόλησε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η κυνηγετική περίοδος άρχισε στις 20 Αυγούστου και τελειώνει στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Μέχρι τότε θα μετράμε πτώματα ζώων και πουλιών για την ικανοποίηση ενός από τα πιο βάρβαρα σπορ που υπάρχουν. Και φυσικά σε μια χώρα που δεν γίνεται έλεγχος σε τίποτα, το παράνομο κυνήγι, σε περιοχές που δεν επιτρέπεται δηλαδή, θα δίνει και θα παίρνει.

Ένα τέτοιο περιστατικό διαβάζουμε και στη σελίδα της Αγγέλας Μπαρτσιώκα, της αντιπροέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας:

“Το γεράκι των φωτογραφιών βρέθηκε πυροβολημένο μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Οίτης.

Περισυνελέγη από φιλόζωο που το μετέφερε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Λαμία, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σκάγια στο σώμα του και είχε σπασμένη φτερούγα, και στη συνέχεια στάλθηκε στην ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για περίθαλψη.

Δηλαδή όχι μόνο ο συγκεκριμένος κυνηγός παραβίασε τους νόμους και κυνηγούσε σε απαγορευμένο και προστατευμένο μέρος, αλλά χρησιμοποίησε το πουλί …για σκοποβολή; … γιατί αποκλείεται να ήθελε να φάει γεράκι!! Και είμαστε ακόμα στην αρχή της κυνηγητικής περιόδου!

Ας είναι …καλά οι αποφάσεις διαχρονικά των Ελληνικών Υπουργείων ώστε να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τους απανταχού της χώρας “φυσιολάτρες” του κυνηγητικού λόμπι!!!

Ευτυχώς που υπάρχουν και πραγματικοί φυσιολάτρες, μήπως σωθεί και καμιά άγρια ζωή!”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο