Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου: “Αν δείτε γάτες με κομμένο αυτάκι, είναι γιατί τις στειρώσαμε και τις εμβολιάσαμε”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου Γ.Α.Φ. https://www.facebook.com/GAF.AWA/ ενημερώνει μέσα από τη σελίδα του στο Facebook τους κατοίκους στην περιοχή ότι στείρωσε, εμβολίασε και τσίπαρε γατούλες και για αυτό το λόγο έχουν λίγο κομμένο το αυτάκι τους.

“Οι γάτες που βλέπετε τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν με το ένα αυτί κομμένο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (συνήθως το αριστερό τους) είναι στειρωμένες, εμβολιασμένες και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση.

Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για γάτες υγιείς που:

– Συμβάλλουν στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων γατών αφού δεν θα υπάρχουν νέες γέννες.

– Εμποδίζουν νέες γάτες να μπουν στην ομάδα τους, και έτσι διατηρείται σταθερός πληθυσμός σε κάθε γειτονιά.

– Αποτελούν σημαντικούς συμμάχους της δημόσιας υγείας καθώς απομακρύνουν απειλές από μολυσματικές νόσους που μπορεί να φέρουν έντομα και τρωκτικά.

Η φροντίδα τους στη γειτονιά σας θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της εικόνας που παρουσιαζόταν μέχρι σήμερα, και θα βελτιώσει αρκετά το επίπεδο ευζωίας των ζώων αυτών.

Ακόμα και αν οι γάτες δεν σας αρέσουν, οι στειρωμένες γάτες αποτελούν όφελος για τη γειτονιά σας από κάθε άποψη”.

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 6 Ιουλίου, 2020 - 7:33 μμ

Καλησπέρα.
Το χειμώνα που πέρασε φιλοξενήσαμε 2 αδέσποτες γατούλες, οι οποίες την άνοιξη μας έκαναν την τιμή να γεννήσουν τα γατάκια τους στο μπαλκόνι μας. Τα 3 μεγαλύτερα, καταφέραμε μόλις προχθές με την βοήθεια φίλης που διατηρεί pet shop, να τα στείλουμε σε συγγενείς της που ήθελε να έχει γάτες, στην επαρχία . Μας έχουν μείνει 2 ακόμη μικρά που θηλάζουν. Φοβάμαι πως οι μαμάδες έχουν ήδη ξαναζευγαρώσει. Ρώτησα σε ένα γιατρό για στείρωση και μου είπε πως κοστίζει 60 ευρώ η κάθε μία… Έχουμε κάποια άλλη επιλογή? Δεν μπορώ να το στηρίξω οικονομικά, αλλά δεν μπορώ επίσης να γεμίσω γατάκια, τα οποία τα φιλοξενώ σε ένα μικρό μπαλκόνι πολυκατοικίας..
Με την ευκαιρία να σας πω πως η μία μαμά γάτα έχει κομμένο αυτάκι. Πιστέψτε με γέννησε κανονικότατα….

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 11 Ιουλίου, 2020 - 8:10 μμ

Καλησπέρα σας. Σε ποια περιοχή είστε;

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο