Σε άθλια κατάσταση τα ζώα της συλλέκτριας που συνελήφθη στο Σταυρό Θεσσαλονίκης-Βοηθήστε να φύγουν από εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Απίστευτες εικόνες ζώων- φαντασμάτων που ζούσαν σε άθλια κατάσταση και έτοιμα να πεθάνουν από την ασιτία αντίκρυσαν μέλη της οργάνωσης vets in action σε χώρο συλλέκτριας ζώων στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Οι εθελοντές μαζί με την αστυνομία και συνεργείο του δήμου Βόλβης πήγαν εκεί μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που μιλούσαν για ένα χώρο-κολαστήριο για τα ζώα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε άμεσα στο ΑΤ Ασπροβάλτας από το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζωής Κοντού, η οποία βρισκόταν στην περιοχή για το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων που τρέχει την περίοδο αυτή στο δήμο. Η ιδιοκτήτρια του χώρου με τα αρχικά Μ.Ρ. συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο τμήμα.

Η συγκεκριμένη κυρία, ρωσικής καταγωγής, που είχε το κολαστήριο αυτό, ήταν γνωστή και της είχαν γίνει πολλές συστάσεις να μη μαζεύει ζώα. Ο εξωτερικός χώρος της συλλέκτριας ήταν μέσα στις λάσπες και τις βρωμιές. Τα ζώα ζούσαν σκελετωμένα και άρρωστα μέσα σε κλουβιά δεμένα.

Οι άνθρωποι που πήγαν εκεί μπήκαν και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, το οποίο ήταν και αυτό σε άθλια κατάσταση. Κάποια μάλιστα ζώα ήταν κλειδωμένα, όπου θα χρειαστεί εισαγγελική εντολή για να μπουν μέσα.

Αυτό που ζητάμε όλοι είναι να ανοίξουν σπίτια για φιλοξενία ή υιοθεσία αυτών των πλασμάτων που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ. Και για να φύγουν άμεσα από εκεί.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ

https://www.facebook.com/filozoikosserron/?epa=SEARCH_BOX

SOS!!!!SOS!!!! Άλλη μια αρρωστημένη περίπτωση συλλογής και εγκλεισμού σκύλων από γυναίκα ρωσικής καταγωγής και αγνώστων λοιπών στοιχείων στην περιοχή του Σταυρού Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε χθες στο ΑΤ. Ασπροβάλτας από εθελοντές του ΦΟΣ, της οργάνωσης vets in Action και το μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ Ζ. Κοντού.

Η περίπτωση ήταν σε γνώση μας από πέρυσι όταν προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε αρχικά διασώζοντας 3 ζώα που πέθαιναν από ασιτία καθώς η ίδια θεωρώντας ότι είχαν δηλητήριο στο αίμα τους δεν τα τάιζε αλλά όπως ισχυρίζονταν ακολουθούσε ειδική διατροφή με φλούδες από πορτοκάλια και μπανάνες για να γίνουν καλά!!

Τα ζωάκια αυτά γλίτωσαν μεν, όμως παρότι πέρυσι της είπαμε να μη μαζέψει άλλα, εφόσον δεν μπορεί να τα φροντίσει όπως πρέπει και αρρωσταίνουν (!!), φέτος βρήκαμε μια ακόμη πιο τραγική κατάσταση στο χώρο της!!

Αντικρίσαμε ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητα και βρωμιά στο χώρο με τα περισσότερα από τα περσινά ζώα της να μην υπάρχουν πια και τα δύο που έχουν απομείνει να αργοπεθαίνουν από προχωρημένη ασιτία. Τη θέση δε των εξαφανισμένων ζώων έχουν πάρει άλλα καινούργια δυστυχισμένα ζώα που ζούνε όλη μέρα δεμένα μέσα στη λάσπη χωρίς επαρκή φροντίδα και φαγητό!

Δυστυχώς μπορέσαμε χθες να πάρουμε μόνο 7 από αυτά (τα πιο άρρωστα και άσιτα), διότι τα υπόλοιπα βρίσκονται κλειδωμένα μέσα σε ένα σκοτεινό μέρος οπότε θα χρειαστούμε εισαγγελική παραγγελία!

Υπολογίζουμε το σύνολο το ζώων στα 15 τουλάχιστον από τα γαβγίσματα που ακούμε, οπότε καταλαβαίνετε πως χρειαζόμαστε βοήθεια για άμεση φιλοξενία ή υιοθεσία τους!!

Μην τους γυρίσετε την πλάτη. Είναι αξιαγάπητα ταλαίπωρα ζώα που θέλουν να αγαπηθούν! Παρακαλούμε κοινοποιήστε και βοηθήστε !!

Δείτε τι είχαμε γράψει χτες:

http://petpet.news/news/43965

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο