Ένα γέρικο ζωάκι που βρέθηκε στα Χανιά, ημίτυφλο και σε άθλια κατάσταση- Και μια οικογένεια που το πήρε χωρίς να κοιτάξει τίποτα από αυτά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αφορμή για αυτό που θα γράψουμε είναι μια ιστορία ενός γέρικου ζώου την οποία ανάρτησαν στη σελίδα τους οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Η Προστασία των Ζώων, Χανιά, Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection.
Πρόκειται για τον Alfie, έναν υπέργηρο σκυλάκο, που είχε βρεθεί δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, αποπροσανατολισμένος, ημίτυφλος και κουτσός στο Γαλατά Χανίων ένα Σαββατόβραδο του Δεκεμβρίου. Μεταφέρθηκε τότε στον κτηνίατρο όπου είχε διαπιστωθεί ότι έφερε τσιπάκι του Δήμου Χανίων.
Οι άνθρωποι του φιλοζωικού συλλόγου ρώτησαν το δήμο για το περιστατικό. Πήραν την απάντηση ότι το ζώο είχε μεταφερθεί στον κτηνίατρο δύο φορές, ήταν… μια χαρά και επανατοποθετήθηκε στο… δρόμο, χωρίς απόφαση πενταμελούς. Επίσης έμαθαν ότι το σκυλάκι κάποιοι το φιλοξενούσαν αλλά ο δήμος κάτι τέτοιο το αρνήθηκε. Μια ιστορία…μία από τα ίδια, για να το πούμε απλά. Άντε να βγάλεις άκρη με τους δήμους.
Το σκυλάκι φυσικά δεν το άφησαν πάλι στο δρόμο αλλά του βρήκαν φιλοξενία. Στο δρόμο άλλωστε δεν θα είχε καμιά ελπίδα επιβίωσης.  
Το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί ένα μόνιμο σπιτάκι για αυτό. Δύσκολο λόγω ηλικίας και κατάστασης. Ελάχιστοι δυστυχώς θα έπαιρναν ένα τέτοιο ζώο.
Όμως ο Alfie στάθηκε απίστευτα τυχερός καθώς βρέθηκε μια οικογένεια στο χωριό Φρε, η οποία αποφάσισε να το πάρει και να του δώσει αγάπη και φροντίδα για όσο του μένει.
Οι φωτογραφίες είναι η απόδειξη αυτού που λέμε: “Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου”. 
Ο σκυλάκος ξαναγεννήθηκε. Έγινε ένας άλλος σκύλος.
Σε αυτή την ιστορία έχουμε αρκετούς πρωταγωνιστές. Τους ανθρώπους του φιλοζωικού συλλόγου που το έσωσαν, τον άνθρωπο που το φιλοξένησε και αυτούς που το υιοθέτησαν. Που πήραν ένα γέρικο ζώο.
Η απόλυτη πράξη φιλοζωίας είναι αυτό ακριβώς. Να ανοίξουμε την πόρτα του σπιτιού μας σε ένα γέρικο ζώο, σε ένα άρρωστο, σε κάποιο που ελάχιστοι θα το επέλεγαν. 
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο