Θεσσαλονίκη: Έτοιμα είναι τα σπιτάκια για δύο ηλικιωμένα αδέσποτα που ζουν στην Πλατεία Αριστοτέλους

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν πριν από ενάμιση περίπου μήνα όταν τοποθετήθηκε ένα όμορφο σπιτάκι για το γνωστό ηλικιωμένο αδέσποτο σκυλάκο, Αρκουδέλη, που ζει μόνιμα στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και υποφέρει από αρθριτικά.
Εθελοντές της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» Noiazomai -Animal Rescue Thessaloniki Greece -Φιλοζωική Οργάνωση Θεσ/νίκης, μετά από αίτημά τους, και με τη χορηγία εταιρείας που ειδικεύεται σε χειροποίητες κατασκευές για κατοικίδια, Catoikie, Catoikies, μετέφεραν με ειδικό όχημα του Δήμου Θεσσαλονίκης την κατασκευή. Το πανέμορφο σπιτάκι, που είναι φτιαγμένο με υλικά για τη ζέστη το καλοκαίρι αλλά και το κρύο το χειμώνα τοποθετήθηκε στο πάρκο της πλατείας Τσιρογιάννη.
Και τώρα έρχεται η στιγμή να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι και δύο άλλα αδέσποτα, ο Λάζαρος, ο οποίος είναι ήδη χειρουργημένος στο ένα πόδι και χρειάζεται χειρουργείο και στο άλλο αλλά και ο Λουκούμης, ένα ηλικιωμένο ζωάκι με αρθριτικά.
Και όπως διαβάζουμε στη σελίδα των εθελοντών τα σπιτάκια αυτά είναι έτοιμα και θα τοποθετηθούν στην Πλ. Αριστοτέλους. Με μόνωση για ζέστη και κρύο και βαμμένα στα χρώματα της Πλατείας.
Μπράβο σε αυτές τις ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να επιβιώσουν αυτά τα αδεσποτάκια, ειδικά από το κρύο και την υγρασία. Θα θέλαμε όμως κάποιος από τους πολίτες να άνοιγε το σπίτι του για κάποιο από αυτά και να το υιοθετήσει. Τα γέρικα ζώα έχουν ανάγκη από σπίτι.

Τα δύο άλλα, που είναι έτοιμα, για τον Λάζαρο και τον Λουκούμη

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο