Διέσωσαν γατούλα με τα δύο μωρά της που βρίσκονταν στις ράγες σταθμού του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση έκαναν οι εθελοντές της Alma Libre- Hellenic Animal Rescue- Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι κατάφεραν και διέσωσαν μια γατοοικογένεια από τις ράγες σταθμού του ΗΣΑΠ.
Η ομάδα κλήθηκε για να σώσει μια μαμά γάτα με τα δύο της μωράκια που ήταν εντός του δικτύου σιδηροτροχιών στο σταθμό ΗΣΑΠ, στα Κάτω Πατήσια.
Οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τόσο τη μαμά όσο και το σημείο σίτισής τους καθώς υπήρχε μια κυρία, η Βικτώρια, που τους παρείχε συστηματικά τροφή. Η μαμά γάτα ήξερε τον τρόπο να βγαίνει από το σταθμό σκαρφαλώνοντας το κιγκλίδωμα, όχι όμως και τα μωρά της.
Τελικά, η ομάδα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση και αφού εξασφάλισε ότι το βραδινό τάισμα θα πήγαινε για αναβολή, στάθηκε τυχερή καθώς κατάφερε με μια παγίδα να πιάσει ταυτόχρονα τόσο τη μαμά όσο και τα δύο μωρά της.
Η Alma Libre αναφέρει ότι οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για τρία μωρά. Όμως τις τελευταίες μέρες το τρίτο γατάκι δυστυχώς είχε εξαφανιστεί από εκεί.
Η διάσωση αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί, όπως καταλαβαίνουμε, οι ράγες του τρένου είναι παγίδα θανάτου για τα πλάσματα αυτά και σίγουρα ακατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσουν.
Οι εθελοντές της Alma Libre ευχαριστούν την κυρία Βικτωρία για τη συνεργασία της και τη βοήθειά της στη συνέχεια για τη στείρωση της μαμάς αλλά και την εύρεση φιλοξενίας για τα μικρά της. Ευχαριστούν επίσης και τον κ. Βασίλειο Κατσαρέα από τη ΣΤΑΣΥ για την υποδειγματική επικοινωνία και συνεργασία που είχαν, που χωρίς αυτή, όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, η επιχείρηση θα ήταν πολύ πιο δύσκολη έως αδύνατη.
Εθελοντές που συμμετείχαν στην μεταμεσονύχτια αυτή επιχείρηση: Elen Konte, Alexis Mantzoros Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο