Υπέροχα νέα: Υιοθετήθηκε ο Μίμος, ο σκυλάκος που δεν τον ήθελαν λόγω της εμφάνισής του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά σε ένα ζώο, είτε σκύλο είτε γάτα είτε οποιοδήποτε άλλο ζώο και κοιτώντας το λέμε ότι είναι όμορφο. Όλοι, λίγο πολύ, το έχουμε κάνει. Το κάνουμε με τους ανθρώπους. Το κάνουμε και με τα ζώα.
Στην πραγματικότητα όλα είναι υποκειμενικά. Όλα έχουν να κάνουν με τη δική μας ματιά. Γιατί δεν υπάρχει δεν υπάρχει άσχημο ζώο. Κανένα ζώο δεν είναι άσχημο.
Ο Μίμος είναι ένα τέτοιο σκυλάκι. Ένα σκυλάκι που το θεώρησαν άσχημο. Ζούσε κάπου στην επαρχία και μέχρι πριν από την καραντίνα ήταν θαμώνας μιας τοπικής εξοχικής ταβέρνας. Εκεί ήταν ο χώρος του. Εκεί ζούσε. Καλός με τους ανθρώπους, υπέροχος με τα παιδιά, των οποίων απολάμβανε την παρέα. Έτρεχε πίσω τους κουνώντας την ουρά.
Ξεκινώντας η καραντίνα, η ταβέρνα έκλεισε. Και ο Μίμος έμεινε εκεί μόνος. Πείνασε, αρρώστησε. Άρχισε να αδυνατίζει και να χάνει τις δυνάμεις του. Δεν έβρισκε πλέον φαγητό. Κοπέλα της περιοχής τον λυπήθηκε και τον μάζεψε. Τον πήγε σε έναν περιφραγμένο χώρο να είναι ασφαλής καθώς κάποιοι στην περιοχή ενοχλήθηκαν από το πεταχτό του σαγόνι και το κοκαλιασμένο κορμάκι του. Δεν τον ήθελαν. Είχε γίνει ανεπιθύμητος. Ξέρουμε καλά τη μοίρα των ανεπιθύμητων ζώων.

Για τον Μίμο έμαθαν οι εθελοντές του ΣΠΑΖ Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, SPAZ Greece, οι οποίοι αποφάσισαν να τον βοηθήσουν. Να τον βοηθήσουν αρχικά στα θέματα υγείας του και όταν θα μπορούσαν, θα τον έφερναν Αθήνα. Θα τον αναλάμβαναν και θα του έβρισκαν ένα σπίτι. Θα του έβρισκαν ανθρώπους που θα τον αγαπούσαν και θα τον έβλεπαν όμορφο και μοναδικό.
Έτσι ο σκυλάκος έκανε θεραπεία με μιλτεφοράν για λεϊσμανίωση. Παράλληλα έκανε και θεραπεία για διροφιλάρια ή αλλιώς, όπως είναι πιο γνωστό, το σκουλήκι της καρδιάς. Η αγάπη των εθελοντών για αυτόν ήταν τεράστια. Για αυτούς ο Μίμος ήταν ένας πανέμορφος σκύλος που του άξιζε η καλύτερη ζωή.
Και τα ευχάριστα νέα ήρθαν. Ο Μίμος βρήκε σπίτι. Η εθελόντρια Ελένη τον αγάπησε πολύ. Δεν μπορούσε να κάνει χωρίς αυτόν. Το ίδιο και εκείνος. Και θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ευτυχισμένος και ασφαλής. Τα νέα είναι πραγματικά υπέροχα.

Διαβάστε την ανάρτηση του ΣΠΑΖ για την υπέροχη αυτή υιοθεσία:   
“Δεν είναι να χάσεις ζώο, είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά, δεν είναι να ξεχάσεις φάρμακα, δεν είναι να μην έχεις χρόνο, δεν είναι να χάσεις την ψυχραιμία σου, δεν είναι να μην έχεις τροφή.
Η “αποτυχία” του εθελοντή είναι να αγαπήσεις ένα ζώο τόσο πολύ, να το πονέσεις, να το τρέξεις, να μην κοιμάσαι το βράδυ από την αγωνία και μετά να μην μπορέσεις να το δώσεις.
Όλοι έχουμε τις προσωπικές μας “αποτυχίες”.
Είναι τα ζώα που μίλησαν τόσο πολύ στην καρδιά μας, είναι τα ζώα που μας δίνουν δύναμη, είναι τα ζώα που μόνο και μόνο από την ύπαρξή τους στη ζωή μας αντέχουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα άλλα. Ο Μίμος ήταν ξεχωριστός από την πρώτη στιγμή. Η Ελένη πίστεψε πολύ σε εκείνον και εκείνος σε εκείνη πιο πολύ. Δεν μπόρεσαν να αποχωριστούν ο ένας τον άλλον…
Σας ευχαριστούμε ξανά και ξανά και ξανά για τη διαρκή στήριξη και βοήθεια σας για τα ζώα που φροντίζουμε εδώ και για τα ζώα που υποφέρουν στο Δήμο Μετεώρων, στην Καλαμπάκα.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Smaro Peglidou 13 Απριλίου, 2021 - 1:07 πμ

Μπράβο σε όλους όσους έδειξαν ενδιαφέρον στοργή και αγάπη γι αυτό το πλασματακι.
Ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ όμως στην κοπέλα που το υιοθέτησε.
Αυτό είναι πραγματική αγάπη!!!
ΜΠΡΆΒΟ! ❤️❤️🙏

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο