Η νέα ζωή στην Αγγλία της Ντάλιας από Κομοτηνή που την έκοψαν στα δύο με σύρμα, την πυροβόλησαν και της έσπασαν τη μύτη

από Μυρτώ Τζώρτζου
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εθελοντές όταν ένα άσχημα κακοποιημένο ζώο για το οποίο έκαναν μεγάλο αγώνα για να σώσουν όχι μόνο έγινε καλά αλλά και ζει ευτυχισμένο σε ένα σπίτι που το αγαπούν και το φροντίζουν.
Όλα τα ζωάκια αξίζουν μια τέτοια τύχη, όμως κάποια που πέρασαν πολύ δύσκολα στη ζωή τους αξίζουν διπλά μια υπέροχη και ανέμελη ζωή με πολλά χάδια και παιχνίδια.
Τέτοιες ιστορίες μας συγκινούν και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας. Να νιώσουμε όλοι ότι υπάρχει ελπίδα να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Δεν θα γίνουν πολύ, δυστυχώς, αλλά, έστω και λίγο, είναι πολύ σημαντικό και για τα ίδια τα ζώα αλλά και για αυτούς που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.
Μια τέτοια ιστορία είναι, όπως μας λένε οι άνθρωποι της φιλοζωικής Adespotoulia Xanthis, και η ιστορία της Ντάλιας, μιας όμορφης σκυλίτσας που γνώρισε την άσχημη πλευρά της ζωής σε βάρβαρα χέρια ανθρώπων που την είδαν σαν αντικείμενο και όχι σαν ζωντανό συναισθανόμενο πλάσμα.
Η 6 ετών σήμερα Ντάλια στο παρελθόν κακοποιήθηκε φριχτά. Της έδεσαν με σύρμα τόσο σφιχτά τη μέση που κόπηκε στα δύο. Ήταν μάλιστα και έγκυος. Στη συνέχεια την πυροβόλησαν. Έχασε το ένα της ματάκι. Της έσπασαν τη μύτη. Τη σακάτεψαν.
Απίστευτα πράγματα. Που δεν τα χωράει ο νους σου. Που δεν μπορείς να τα φανταστείς. Και όμως συμβαίνουν δίπλα μας. Σχεδόν καθημερινά. Χωρίς οι δράστες να τιμωρούνται. Ναι, αυτός που έκανε όλα αυτά τα φοβερά πράγματα στην Ντάλια δεν τιμωρήθηκε ποτέ.
Η Ντάλια πόνεσε, υπέφερε. Πέρασε δύσκολα. Έδωσε αγώνα για να τα καταφέρει. Δίπλα της οι εθελοντές της ομάδας. Της υποσχέθηκαν ότι θα την κάνουν καλά. 3 χειρουργεία, θεραπείες, αγωνία, στενοχώρια. Αγώνας για να γίνει καλά. Και έγινε. Μετά από αγώνα και των εθελοντών και της κτηνιάτρου αλλά της ίδιας, έγινε. Κέρδισε και πάλι τη ζωή που κάποιος πήγε να της στερήσει.
Και έρχεται μια άλλη δύσκολη στιγμή των εθελοντών. Η στιγμή που πρέπει το ζώο να βρει σπίτι. Δύσκολο. Πολλά ζώα ψάχνουν σπίτι. Λίγα σπίτια υπάρχουν. Είναι αυτό που λέμε: Μεγάλη η προσφορά, μικρή όμως η ζήτηση. Πόσα ζώα να σωθούν; Πόσα να έχουν ένα καλό μέλλον;
Όμως η Ντάλια στάθηκε τυχερή καθώς μια οικογένεια από την Αγγλία συγκινήθηκε από την ιστορία της και θέλησε να τη δώσει μια δεύτερη ευκαιρία υιοθετώντας τη. Να την πάρει και να της δώσει την αγάπη που τόσο της στέρησε η ζωή.
Έτσι η όμορφη σκυλίτσα ετοίμασε τη βαλίτσα της και ταξίδεψε για Αγγλία στο νέο της σπίτι. Και έγινε Λαίδη φυσικά. Το άξιζε άλλωστε. Η Ντάλια ζει ευτυχισμένη. Με πολλή αγάπη και πολλά παιχνίδια. Έτσι όπως πρέπει να ζουν όλα τα ζωάκια του κόσμου. Και ειδικά, όπως είπαμε, τα τόσο πολύ κακοποιημένα.
Στην ιστορία αυτή ταιριάζει αυτό που λέμε: Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου. Και η Ντάλια είναι θησαυρός. Αναμφισβήτητα.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο