Η απίστευτη μεταμόρφωση της σκυλίτσας Νοέλ που βρέθηκε με μόρβα, ψώρα και πνευμονία στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Υπάρχουν απίστευτες ιστορίες επιβίωσης ζώων που όταν βρέθηκαν στην κατάσταση που βρέθηκαν, δεν είχαν πολλές ελπίδες. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί, η αγάπη και η θέληση των εθελοντών για να σώσουν τα ζώα που έχουν ανάγκη, κάνουν θαύματα. Μεγάλα θαύματα που δεν πρέπει να τα αγνοούμε. Γιατί καλό είναι να προβάλλουμε κάποια άσχημα που συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας σε βάρος των ζώων, όμως πρέπει να δείχνουμε και τα ευχάριστα. Δεν είναι μόνο οι κακοποιήσεις τα ζώα. Μην το ξεχνάμε αυτό.
Καλό είναι να προβάλλουμε αυτές τις ιστορίες επιβίωσης, τις ιστορίες που μοιάζουν με θαύματα αλλά και τις ιστορίες υιοθεσίας. Έτσι δείχνουμε από τη μία το έργο των εθελοντών, κάτι πολύ σημαντικό, και από την άλλη ότι υπάρχει ελπίδα να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Λίγο καλύτερος. Αλλά ακόμα και λίγο είναι πολύ σημαντικό και για τους ανθρώπους και για τα ζώα.
Μια τέτοια ιστορία- θαύμα είναι και αυτή που μαθαίνουμε από τη Save a Greek Stray και αφορά μια υπέροχη σκυλίτσα, τη Νοέλ. Μια σκυλίτσα που πέρασε πολλά και σώθηκε, χάρη στη δική της μάχη, τη μάχη των εθελοντών και του κτηνίατρού της.
Παραμονή των Χριστουγέννων το 2019 βρέθηκε στα χέρια των εθελοντών μια μικρή σκυλίτσα, 6 μηνών και 7 περίπου κιλών. Η Νοέλ, όπως την είπαν, λόγω των Χριστουγέννων, ήταν στο δρόμο σε άθλια κατάσταση. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τα λένε όλα. Ψώρα, πνευμονία και μόρβα. Μόρβα. Ένας εφιάλτης που θερίζει τα κουτάβια. Ένας άνθρωπος, ο κ. Θανάσης, την πήρε από το δρόμο και έτσι βρέθηκε στην οικογένεια της Save a Greek Stray, μια οικογένεια που θα έκανε τα πάντα να γίνει καλά. Θα έδινε αγώνα ώστε η Νοέλ να τα καταφέρει.
Και ξεκίνησε αυτός ο αγώνας. Η προσπάθεια από τον κτηνίατρο της ομάδας τεράστια για να σωθεί η ζωή της. Πάλεψε και η ίδια γενναία. Αρκετό καιρό. Και τα κατάφερε. Όμως η ταλαιπωρία της και ο φόβος της για όλα αυτά που πέρασε ήταν τόσο μεγάλα που μετά χρειάστηκε να βοηθήσουν οι εθελοντές ώστε να γιατρευτούν τα τραύματά της. Τα ψυχικά αυτή τη φορά. Να νιώσει αγάπη και ζεστασιά. Να αρχίσει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Όσο αυτό θα μπορούσε να γίνει.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η Νοέλ έχει γίνει ένα άλλο σκυλί. Ένα υπέροχο, πανέμορφο σκυλί που ζει ελεύθερη στο καταφύγιο. Πλησιάζει με απορία κάθε φορά που κάποιος έρχεται, σταματάει στα δύο μέτρα και γαβγίζει με φόβο και άγχος, σαν να σε προειδοποιεί να μην την πλησιάσεις περισσότερο από όσο μπορεί να αντέξει.
Κάποιες πληγές, όπως λένε οι άνθρωποι της Save a Greek Stray, σε κάποιους σκύλους, δεν γιατρεύονται καθόλου εύκολα. Είναι οι πληγές που συνήθως δεν φαίνονται σε μια φωτογραφία και δεν περιγράφονται σε μια παράγραφο.
Όπως και να έχει η Νοέλ κέρδισε τη ζωή και έγινε ένα κανονικό σκυλί. Και αυτό το οφείλει στην αγάπη των εθελοντών και στην προσπάθεια του γιατρού της. Και στη δύναμη όμως και της ίδιας φυσικά.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Η Νοέλ κουταβάκι. Φωτογραφία: The dog project

Το “Save a Greek Stray” περιέθαλψε το κουταβάκι αυτό που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στο δρόμο – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο