Κεφαλονιά: Δύο εθελοντές από την Αγγλία έρχονται 2-3 φορές το χρόνο να βοηθήσουν το καταφύγιο ARK

από Μυρτώ Τζώρτζου
Όταν μιλάμε για αδέσποτα στη χώρα μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό. Τη μεγάλη συμβολή πολλών φιλοζωικών οργανώσεων του εξωτερικού αλλά και αμέτρητων μεμονωμένων ξένων φιλόζωων- εθελοντών στο θέμα αυτό.
Τα εκατομμύρια αδέσποτα της χώρας μας είναι γνωστά σε όλες τις χώρες κατατάσσοντάς μας στο θέμα αυτό-και σε πολλά άλλα φυσικά- στον τρίτο κόσμο. Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που βλέπουμε καθημερινά κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου. Καθημερινές εγκαταλείψεις παντού. Κακοποιήσεις απίστευτες. Βασανισμοί. Όλα τα έχει το καθημερινό μενού μας. Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται με τα ιπποειδή. Μέχρι και η πιο γνωστή οργάνωση στον κόσμο-πιθανόν και η μεγαλύτερη- η PETA έχει ασχοληθεί με αυτό και έχει κάνει καταγγελίες.
Έτσι είναι πολύ συγκινητικό, όταν βλέπουμε ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι αγαπούν τα ζώα, να βοηθάνε την κατάσταση στη χώρα μας. Και βοηθάνε πολύ. Χρόνια τώρα. Υιοθετούν ζώα, ακόμα και μεγάλης ηλικίας, που εμείς σπάνια το κάνουμε, δωρίζουν τροφές, βοηθάνε οικονομικά, κάνουν εκδηλώσεις στις χώρες τους για αυτό το σκοπό. Πολλοί δε έρχονται και εδώ για να βοηθήσουν τους εθελοντές αλλά και  να κάνουν δουλειά στα καταφύγια. Σε όλους αυτούς χρωστάμε ευγνωμοσύνη.
Ένα τέτοιο περιστατικό μαθαίνουμε και από τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Αργοστολίου ΝΤΟΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ” ΝΤΟΡΙΣ “, οι οποίοι αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι από την Ολλανδία, εθελοντές του Συλλόγου, η Roberta και ο Simon ήρθαν για να βοηθήσουν εθελοντικά στο καταφύγιο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι από την Αγγλία και για 7 χρόνια έρχονται 2 με 3 φορές το χρόνο στην Κεφαλονιά για να βοηθήσουν στο ARK.
Η Roberta και ο Simon αγαπούν τόσο πολύ τα ζώα που βοηθούν όπου μπορούν όταν είναι στο νησί αλλά και από το σπίτι τους στην Αγγλία. Καθημερινά καθάριζαν τις γάτες και βοηθούσαν στον καθαρισμό των κλουβιών των σκύλων. Έκαναν επίσης όποια δουλειά χρειαζόταν.
Και έφεραν περισσότερο χρώμα στο ARK με τους πίνακές τους. Όμως δεν φροντίζουν μόνο τα ζώα στο ARK αλλά ταΐζουν και τα αδέσποτα. Επίσης στην Αγγλία μαζεύουν χρήματα για τα ζώα.
Η Roberta και ο Simon είναι πραγματικοί φίλοι των ανθρώπων του καταφυγίου. Και πάντα δίπλα σε αυτούς και φυσικά στα ζώα που τόσο έχουν την ανάγκη όλων μας. Δείτε την ανάρτηση:
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε και αυτά:
Εθελοντές από την Ολλανδία ήρθαν στην Κεφαλονιά να βοηθήσουν στο καταφύγιο ARK και να υιοθετήσουν δύο σκυλάκια – Petpet.news
Υιοθετήθηκαν και τα δύο μαζί στο Βέλγιο τα σκυλάκια που βρέθηκαν πέρυσι πεταμένα στην Κεφαλονιά – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο