Πάτρα: Ήταν μια σταλίτσα όταν τον πέταξαν ετοιμοθάνατο σε κουτί- Τον έσωσαν, τον έκαναν κούκλο και ψάχνουν να του βρουν σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια όμορφη ιστορία, που όμως ξεκίνησε πολύ στενάχωρη και θλιβερή, ανάρτησε η εθελόντρια από την Πάτρα, Αlexandra Dimopoulou, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση αλλά και τον αγώνα της για τα δικαιώματα των ζώων.
Πρόκειται για την ιστορία του Μάγκα, ενός πανέμορφου γάτου, που ξεκίνησε τη ζωούλα του με τον πιο βασανιστικό τρόπο.
Ήταν Κυριακή όταν η κ. Δημοπούλου εντόπισε κάπου πεταμένο ένα κουτί, που μέσα του ήταν ένα μωρό γατάκι, μισοπεθαμένο. Η ψυχούλα αυτή, μια σταλιά κορμάκι, έβγαζε απεγνωσμένες κραυγές. Το είχαν πετάξει σε άσχημη κατάσταση ζωντανό για να πεθάνει. Σαν σκουπίδι. Είχε μια πληγή μεγάλη στο σβερκάκι του και έβγαζε μεγάλη ποσότητα πύον.
Η εθελόντρια πίστεψε ότι δεν θα τα καταφέρει έτσι που ήταν αλλά δεν τον προσπέρασε, όπως θα έκαναν οι περισσότεροι. Ήθελε να κάνει κάτι για αυτό το ζωάκι που πέθαινε βασανιστικά.
Τον μετέφερε στο κτηνιατρείο. Λίγα λεπτά μετά λιποθύμησε και πίστεψαν ότι πέθανε. Η κτηνίατρος κ. Μπουρδάκου έμεινε πολλές ώρες προκειμένου να ανακτήσει τις αισθήσεις του και να τον βοηθήσει όσο καλύτερα μπορούσε. Του έγινε ανάνηψη 3-4 φορές γιατί τον έχαναν. Μεταξύ ζωής και θανάτου.
Και το θαύμα έγινε. Ο γατούλης συνήλθε. Ήταν τόσο πεινασμένος και χάλια, που τρεμάμενος προσπαθούσε να φάει ενώ έπινε και νεράκι με τη σύριγγα.
Όπως χαρακτηριστικά λέει η εθελόντρια που τον έσωσε, αφού πέρασαν οι πρώτες ώρες, η πρώτη μέρα, σκέφτηκε ότι θα ζήσει. Τις πρώτες μέρες δεν στεκόταν στα πόδια του ούτε όταν έτρωγε και πίστεψε πως ίσως έχει κάποια αναπηρία. Τον έπαιρνε μάλιστα μαζί της όπου κι αν πήγαινε για να βλέπει αν ζει και να του δίνει συχνά γεύματα.
Ο Μάγκας, όπως τον ονόμασαν στο κτηνιατρείο, συνέχιζε να βγάζει πύον, συνέχιζε τη θεραπεία. Του έκαναν και πολλά μπάνια. Τον φρόντισαν πολύ και του έδωσαν πολλή αγάπη.
Και έγινε ένας πραγματικός μάγκας
Με τον καιρό και τη σωστή φροντίδα έγινε καλά και άρχισε να μεταμορφώνεται σε έναν απίστευτα όμορφο, παιχνιδιάρη και επικοινωνιακό γάτο.
Ο Μάγκας πλέον είναι έτοιμος για σπίτι. Είναι περίπου 6 μηνών, κοινωνικός, με εξαιρετικό χαρακτήρα, άνετος με σκυλάκια και γατάκια. Ένα τέλειο γατάκι για σπίτι. Του αξίζει άλλωστε όλη η αγάπη του κόσμου για αυτό που έζησε.
Δείχνει αγέρωχος κι επιβλητικός ακόμα και στο περπάτημα, δεν δημιουργεί ποτέ πρόβλημα σε τίποτα, δεν έχει ιδιοτροπίες, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ένας ευαίσθητος γατούλης.
Κάνουμε έκκληση να σε όποιον θέλει ένα γατάκι, να επιλέξει τον Μάγκα. Στις φωτογραφίες άλλωστε βλέπετε τι γάταρος είναι πλέον. Και με φοβερό χαρακτήρα. Δεν θα το μετανιώσει ποτέ αν τον πάρει.
Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτόν μπορεί να στείλει μήνυμα στο Facebook στην εθελόντρια που τον έσωσε και του άλλαξε τη ζωή Alexandra Dimopoulou.
ή εναλλακτικά σε εμάς στο site. Petpet.news – Το καλύτερο τετράποδο site
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο