Πάτρα: Εθελοντές έφτιαξαν και πάλι τα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες που κατέστρεψε εντελώς η πρόσφατη κακοκαιρία

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχουμε ξαναπεί ότι αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, που θα ξόδευαν το χρόνο και τα χρήματα τους για τα να σώσουν ζώα, δεν θα υπήρχε περίπτωση κανένα πλάσμα να σωθεί. Γιατί αν βασιστούμε στους υπεύθυνους, σωθήκαμε.
Η ομαδική δουλειά των ανθρώπων που αγαπάνε και φροντίζουν τα ζώα κάνει θαύματα. Οι εθελοντές δεν περιμένουν. Δρουν άμεσα και έχουν αποτελέσματα. Για παράδειγμα, λες σε δήμο για χτυπημένο ζώο και σου λέει ότι δεν αναλαμβάνει τέτοια περιστατικά. Λες ότι χρειάζονται άμεσα κάποιες στειρώσεις και σου απαντάει ότι εκείνη τη στιγμή δεν έχει πρόγραμμα και να περιμένουμε λίγο καιρό. Λίγο καιρό; Για να γίνουν τα ζώα διπλάσια και να μεγαλώσει το πρόβλημα. Αστεία πράγματα. Αναλγησία και αδιαφορία. Και φυσικά τρέχουν οι εθελοντές και κάνουν μόνοι τους τις στειρώσεις για να προλάβουν να μη γεννήσουν τα ζώα. Γιατί το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο. Και θα πρέπει πάλι οι ίδιοι να βρουν λύση.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ομαδικής δουλειάς που γίνεται άμεσα και είναι αποτελεσματική είναι και η δράση των εθελοντών στην Πάτρα για να αποκαταστήσουν το χώρο και τα σπιτάκια των γάτων που βρίσκονταν στο Νότιο Πάρκο της πόλης και είχαν διαλυθεί εντελώς από την πρόσφατη κακοκαιρία, την τρομερή καταιγίδα. Η θάλασσα βγήκε έξω, παρέσυρε τα πάντα. Γατόσπιτα κατεστραμμένα, ακόμα και αυτά που ήταν στερεωμένα σε τσιμέντο. Πολλές μάλιστα από τις γάτες που ζούσαν εκεί, μετά την καταστροφή, εξαφανίστηκαν. Πολλά επίσης γατάκια τα βρήκαν πνιγμένα.
Οι εθελοντές έκαναν άμεσα έκκληση για βοήθεια ώστε να ξαναφτιάξουν και πάλι το μέρος εκεί και τα σπιτάκια: “Ζητάμε τη βοήθειά σας όσο ποτέ. Σε υλικά και χέρια για να κατασκευαστούν, έστω κάποιες πρόχειρες κατασκευές, για να μπορέσουν οι ψυχούλες αυτές να αντέξουν το βαρύ χειμώνα”.
Και υπήρξαν άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν. Πήγαν στο μέρος και έφτιαξαν τα ξύλινα σπιτάκια για τις αδέσποτες γατούλες ώστε να βρίσκουν και πάλι καταφύγιο εκεί. Μπράβο σε όλους!
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Τις πληροφορίες πήραμε από τις εθελόντριες Ioanna Yannakopoulou και Ioanna Plega. 
Οι καταστροφές

Οι εθελοντές έφτιαξαν το χώρο όπως πριν

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Dina 3 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:32 πμ

Ντροπή για το ζώο και κρίμα για το άλογο.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο