Ρέθυμνο: Έφτιαξαν υπέροχη φωλίτσα για αδέσποτη γατούλα που δεν έχουμε ξαναδεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αν αγαπάς τα ζώα και νοιάζεσαι για αυτά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα φροντίσεις και να τα προστατέψεις. Αναφερόμαστε ειδικά στα αδεσποτάκια που είναι εκτεθειμένα σε άσχημες συνθήκες στους δρόμου. Στο κρύο και το χιόνι, στον καύσωνα, στον αέρα και τις βροχές.
Τα σπίτια των εθελοντών είναι γεμάτα αδέσποτα. Πόσα όμως να σώσουν; Ο αριθμός τους στην Ελλάδα είναι πάνω από 3 εκατομμύρια. Ένα σώζεις, 10 εμφανίζονται. Ατελείωτες οι γέννες στο δρόμο. Είναι αδύνατον να τις προλάβεις. Και αμέτρητες και οι εγκαταλείψεις οικόσιτων ζώων. Όπου από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα των αδέσποτων.
Έτσι προσπαθούμε να τα φροντίσουμε ώστε να τα καταφέρουν να επιβιώσουν στο δρόμο, κάτι φυσικά που είναι δύσκολο. Γιατί εκτός από τις καιρικές συνθήκες, έχουν να αντιμετωπίσουν και την απέχθεια πολλών ανθρώπων προς αυτά, που κάνουν τα πάντα να τα εξοντώσουν.
Ένας λοιπόν τρόπος να φροντίσεις κάποιο αδεσποτάκι που βρίσκεται έξω από το σπίτι σου ή στη γειτονιά σου είναι να του φτιάξεις φωλίτσα για το χειμώνα.
Μια τέτοια φωλίτσα, εντελώς απίστευτη και που ομολογουμένως δεν έχουμε ξαναδεί, είναι αυτή που ανέβασε στο Fb ο Zak Skep. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από κάποια γειτονιά στο Ρέθυμνο. Μια κατασκευή στον τοίχο για να κοιμάται κάποιο γατάκι. Με τέλειο κρεβατάκι μέσα και όλα τα απαραίτητα για ζεστούς ύπνους. Και φυσικά μπολάκια με νερό και φαγητό. Όλα κομπλέ.
Όπως αναφέρει και ο κύριος που έτυχε να το δει αυτό περνώντας και έκανε την αρχική ανάρτηση, η κατασκευή αυτή βρίσκεται σε ένα στενάκι όπου δεν εκτίθεται ιδιαίτερα σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Το γαλάζιο ξύλινο πλαίσιο έχει γύρω του πλεξιγκλάς κολλημένο με σιλικόνη. Επομένως δεν μπαίνει μέσα νερό και αέρας. Μόνο από δεξιά έχει ένα άνοιγμα για να μπαίνει μέσα το γατί, ίσως πηδώντας πρώτα στο διπλανό πιθάρι.
Επίσης πάνω από την είσοδο έχει τοποθετημένο ένα κομμάτι πλεξιγκλάς που εξέχει ως γείσο, πιθανώς για να μην μπαίνει μέσα η βροχή. Το κομμάτι αυτό συγκρατεί η πέτρα που φαίνεται από πάνω.
Μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε. Είπαμε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις ένα πλάσμα που έχει ανάγκη. Αρκεί να το θέλεις.

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

ΜΑΡΙΑ 8 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:45 πμ

Ωραία η φωλίτσα, αλλά η πέτρα μοιάζει επικίνδυνη!

Reply
Αννίτα 11 Δεκεμβρίου, 2021 - 4:59 μμ

Δε θα μπορούσε το «υπόστεγο» να κολλήσει και αυτό με σιλικόνη;
Επίσης σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να μπει ένα είδος «κουρτίνας» στην είσοδο για να προστατεύει απο το κρύο.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο