Θυμάστε το γατούλη που ζούσε 10 χρόνια μόνιμα δεμένος με αλυσίδα στον Ασπρόπυργο; Δείτε τον πλέον στο νέο του σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα περιστατικά κακοποίησης της προηγούμενης χρονιάς που πραγματικά δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ήταν και αυτό με το γατούλη που βρέθηκε δεμένος σε αυλή σπιτιού στον Ασπρόπυργο. Οι εθελοντές της AnimAid Animal Rescue δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που έβλεπαν αλλά ούτε και στα αυτιά τους όταν έμαθαν ότι το ζώο ζούσε μόνιμα δεμένο με αλυσίδα για πάνω από 10 χρόνια.
Πραγματικά αυτό ήταν κάτι σοκαριστικό. Γνωρίζαμε για μόνιμα δεμένα σκυλιά. Σκυλιά που ζουν περιορισμένα σε όλη τους τη ζωή χωρίς να μπορούν να ζήσουν κανονικά. Χωρίς να μπορούν και αυτά να χαρούν τη ζωή τους. Για γάτες όμως; Να που γίνεται και με τις γάτες.
Η αυλή δεν ήταν εύκολα προσβάσιμη και δεν μπορούσες να δεις μέσα. Αν κάποιος ήξερε, δεν μίλησε ποτέ και το ζώο βασανιζόταν για τόσα χρόνια. Το συμβάν μαθεύτηκε όταν ο κηδεμόνας του πήγε νοσοκομείο.
Ο γάτος έπρεπε να φύγει από το μαρτύριό του. Έγιναν εκκλήσεις, κοινοποιήσεις, ενημέρωση. Παράλληλα έγιναν και όλα τα νόμιμα για να πάρουν το ζώο από εκεί. Πολύ γρήγορα ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Και ο πανέμορφος γατούλης πήγε αρχικά σε σπίτι φιλοξενίας. Να μη ζει άλλο εκεί. Δεν υπήρχε άλλωστε και κανένας να τον φροντίζει. Επίσης ήταν πολύ επικίνδυνο να τον λύσουν και να τον αφήσουν έτσι καθώς το δύστυχο ζώο δεν ήταν εύκολο ούτε να περπατήσει. Πόσο μάλλον να επιβιώσει μόνο του στους δρόμους. Τους δρόμους-καρμανιόλα- του Ασπρόπυργου. Η ανακούφιση όλων ήταν τεράστια όταν μάθαμε ότι πήγε σε σπίτι φιλοξενίας.
Πριν από λίγες μέρες, λίγο πριν την εκπνοή της προηγούμενης χρονιάς οι εθελοντές της AnimAid ανακοίνωσαν τα καλύτερα νέα. Ο γατούλης βρήκε μόνιμο σπίτι. Εκεί όπου θα ζήσει ευτυχισμένος, με αγάπη και φροντίδα. Το όνομά του; Μπούμπης.
Η δυσκολία στο περπάτημά του ήταν εμφανής. Πόσο άραγε είχε περπατήσει στη ζωούλα του; Μπορεί και καθόλου. Όμως σιγά σιγά θα καταφέρει να γίνει ένα ζωάκι που θα τρέχει και θα παίζει. Κάτι που του στέρησε το νοσηρό μυαλό ενός ανθρώπου.
Οι εθελοντές αναφέρουν: “Τελικά η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει κάτι άλλο, πέρα από ότι πράγματι, πέρασε τη μέχρι τώρα ζωή του αλυσοδεμένος!!! Τώρα όμως πλέον όλα αυτά ανήκουν στον παρελθόν και είναι μέλος μιας υπέροχης οικογένειας όπου θα κάνει μεγάλες προσπάθειες για να του δείξει πως δεν χρειάζεται να μένει ακίνητος και πως μπορεί πλέον να πάει ελεύθερος στο φαγητό του χωρίς καμία αλυσίδα. Προφανώς θα χρειαστεί πάρα πολύς καιρός για να το μάθει αυτό αλλά η νέα του οικογένεια είναι άνθρωποι με αγάπη και μεγάλη υπομονή.”
Μιλήσαμε με τους εθελοντές της AnimAid, που κάνουν εξαιρετική δουλειά στον Ασπρόπυργο, έχοντας σώσει αμέτρητα ζώα, και μας είπαν ότι σύντομα θα έχουν περισσότερες λεπτομέρειες από τη νέα ζωή του ταλαιπωρημένου Μπούμπη. Ενός ζώου, που έστω και τώρα, του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Κάτι πολύ σπουδαίο.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε👓 ΕΔΩ τoν πανέμορφο γατούλη όπως τον βρήκαν οι εθελοντές της AnimAid
Και 👓ΕΔΩ στο νέο του σπίτι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο