Δύο σπασμένα πόδια έχει το σκυλάκι που διέσωσε η Πυροσβεστική Ζακύνθου από τα βράχια- Πώς βρέθηκε το ζώο εκεί και με σπασμένα πόδια;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άσχημα είναι τα νέα για το σκυλάκι που διέσωσε η Πυροσβεστική Ζακύνθου, το οποίο, χωρίς να γνωρίζει κάποιος πώς, είχε εγκλωβιστεί σε βράχια στη θάλασσα.
Όπως μαθαίνουμε από τη φιλοζωική ομάδα Zante Strays το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει δυο σπασμένα πόδια.
Για το σκυλάκι είχαν λάβει κλήση οι εθελοντές του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων. Ήταν εγκλωβισμένο στην περιοχή του Βροντόνερου ( Καλαμάκι). Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που πήγε στο σημείο αλλά διαπίστωσε ότι από ξηράς ήταν αδύνατο να σώσουν το ζώο. Έτσι ενημερώθηκε και το Λιμενικό, που όμως δεν είχε διαθέσιμο μικρό σκάφος για να προσεγγίσει την περιοχή.
Οι Πυροσβέστες έψαξαν και βρήκαν ψαρά από την περιοχή του Αγίου Σώστη, ο οποίος τους πήγε με τη βάρκα του στο σημείο που βρισκόταν εγκλωβισμένο το ζώο. Το σημείο ήταν ιδιαίτερα δυσπρόσιτο. Πήραν λοιπόν το ζώο μαζί τους στη βάρκα και το μετέφεραν στη στεριά.
Η τελευταία ανακοίνωση, όπως γράψαμε στην αρχή, αναφέρει ότι το ζώο έχει δύο σπασμένα πόδια. Και γεννάται η απορία. Πώς βρέθηκε το σκυλί σε αυτό το τόσο δύσκολα να φτάσει κανείς σημείο; Πώς έχει δύο σπασμένα πόδια; Μήπως το πέταξαν για να το ξεφορτωθούν και έσπασε τα πόδια του; Δεν ξέρουμε αν θα απαντηθούν ποτέ αυτά.
Οι ακτινογραφίες έχουν σταλεί σε ειδική κλινική στην Πάτρα για να δουν αν μπορεί με χειρουργείο να γίνουν καλά τα σπασμένα πόδια του ζώου.
Οι εθελοντές Zante Strays κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Όποιος θέλει να συμβάλει στα έξοδα, ας μπει στη σελίδα τους και ας μιλήσει μαζί τους. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι βοήθεια για αυτούς.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο