Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκουν κουταβάκι μόνο του μέσα στο κρύο και το υιοθετούν (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η Ουκρανία πηγαίνει για έκτη μέρα που δοκιμάζεται από την εισβολή της Ρωσίας. Εικόνες έχουμε δει όλοι. Απέραντη θλίψη για έναν πόλεμο που ακόμα μια φορά θα την πληρώσουν οι άνθρωποι.
Όπως μαθαίνουμε στήριξη το στην Ουκρανία είτε πολιτικά είτε πρακτικά εκφράζουν πολλές χώρες που αποστέλλουν στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια.
Το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη στείλει ή εγκρίνουν σημαντικές παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού ενώ αποστέλλεται και ανθρωπιστική βοήθεια αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
Τι να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και έφυγαν να σωθούν. Τι να πούμε για αυτούς που έμειναν πίσω, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή. Τι θα φάνε; Τι θα δώσουν στα κατοικίδιά τους; Είδαμε πόσοι έφυγαν αγκαλιά με τα ζωάκια τους. Τι θα γίνουν τα αδέσποτα; Τα οποία κυκλοφορούν σαν τρελά στους δρόμους χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Λόγος για φαγητό; Όχι. Ο αριθμός τους μεγαλώνει μέρα με τη μέρα καθώς πολλοί δεν κατάφεραν να πάρουν τα ζώα τους μαζί τους. Οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Υπάρχουν ηλικιωμένοι, άρρωστοι, ανάπηροι.
Ένα βιντεάκι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μας συγκίνησε πολύ. Πρόκειται για ένα κουταβάκι που βρέθηκε μόνο του σε ένα μέρος να τρέμει από το κρύο. Ευτυχώς το είδαν Ουκρανοί στρατιώτες και το έβαλαν σε μέρος που να είναι προφυλαγμένο. Το ονόμασαν Rambo. Έχει γίνει, όπως λένε οι στρατιώτες, ο φύλακάς τους. Ακούει το παραμικρό που γίνεται εκεί γύρω και τους προειδοποιεί.  Ποια είναι η μοίρα του; Ποια είναι η μοίρα αυτών των στρατιωτών; Δεν έχουμε απάντηση.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com 

από FREEDOMNEWS TV

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο