Ακούστε 8 υπέροχα τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες που γράφτηκαν για σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και κανείς δεν διαφωνεί σε αυτό. Όσοι βέβαια έχουν αδυναμία στις γάτες πιστεύουν το ίδιο και για αυτές. Και φυσικά ούτε και σε αυτό διαφωνούμε.

Όπως και να΄χει τα ζώα γεμίζουν με απίστευτη λάμψη τη ζωή μας. Είναι δίπλα μας χωρίς να μας κρίνουν δίνοντάς μας μόνο χαρά και αγάπη. Η σχέση μας μαζί τους είναι μια πραγματική ανιδιοτελής σχέση, κάτι που δύσκολα καταφέρνουμε να έχουμε με τους άλλους ανθρώπους.

Για αυτή τη μοναδική σχέση έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια. Βρήκαμε κάποια από τα πιο γνωστά και σας τα αφιερώνουμε:

Elvis Presley – “Hound Dog”

Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν έχει ακούσει αυτό το τραγούδι; Πρόκειται για ένα κομμάτι του 1969 που έγινε μεγάλη επιτυχία από τον Elvis Presley. (Στην πραγματικότητα το τραγούδι γράφτηκε για γυναίκα).

The Beatles – “Martha My Dear”

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια γυναίκα Μάρθα που έκλεψε την καρδιά του Paul McCartney αλλά για τη φοβερή και τρομερή σκυλίτσα του, που έγινε γνωστή από τα τραγούδια των Beatles.

Neil Young – “Old King”

Υπέροχο κομμάτι από τον Neil Young, που είχε δίπλα του για παρέα και έμπνευση ένα σκύλο. Τα σκυλιά δεν ζουν για πάντα όμως η αγάπη μας για αυτά κρατάει για πάντα.

Pink Floyd – “Seamus The Dog”

Πρόκειται για το 5ο κομμάτι του δίσκου Meddle των Pink Floyd (1971). O Seamus ήταν ο σκύλος, ράτσας κόλεϊ, του μουσικού και τραγουδιστή Stephen Peter Marriott.

Cat Stevens – “I Love My Dog”

Μπορεί ένας που λέγεται Cat να τραγουδήσει για την αγάπη του στους σκύλους; Γιατί όχι;

Sublime – “I Love My Dog”

Ένα ρυθμικό τραγούδι από την αμερικανική μπάντα Sublime της οποίας η ζωή ήταν σύντομη (1988-1996).

Dolly Parton – “Cracker Jack”

Η θρυλική Dolly Parton μας λέει την ιστορία του αγαπημένου της σκύλου, του Cracker.

Carrie Underwood – “The More Boys I Meet”

Οι άντρες είναι σκυλιά αλλά δεν μας κάνουν χαρούμενες από το πρωί ως το βράδυ όπως οι τετράποδοι φίλοι μας. Κάποιες φορές δυστυχώς μας ραγίζουν την καρδιά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο