Το μικρό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια στο Αττικό Πάρκο χαίρεται τον ήλιο για πρώτη φορά

από Μυρτώ Τζώρτζου
τίγρης- Αττικό Πάρκο

Το μικρό λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του. Το μικρούλι απόλαυσε για πρώτη φορά τον ήλιο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.

Η ανάρτηση της Τασούλας Επτακοίλη:

«Απολαμβάνει τον ήλιο που ποτέ πριν δεν είχε δει. Πλένει τα μπροστινά του πόδια. Τα πίσω είναι παράλυτα. Τρώει με όρεξη. Δέχτηκε τα χάδια μας με ευχαρίστηση. Σχεδόν γουργούριζε. Το τιγράκι των σκουπιδιών δίνει τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή την ώρα που η αστυνομία εξετάζει βίντεο από τη στιγμή της εγκατάλειψής του».

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ τη λευκή τίγρη εντόπισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, τα άτομα της καθαριότητας του Δήμου.

«Οι άνθρωποι της καθαριότητας βρήκαν την περασμένη Τρίτη το πρωί ένα εγκαταλελειμμένο άσπρο τιγράκι κάτω από τα σκουπίδια του πάρκου. Μας ειδοποίησαν και πήγαμε και το πήραμε. Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την Περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό. Του έχουμε κάνει ακτίνες και είναι χάλια η κατάστασή του», ανέφερε ο Λεσουέρ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο ιδιοκτήτης του ζώου πρέπει να το εγκατέλειψε την Δευτέρα το απόγευμα στο συγκεκριμένο σημείο. «Βρέθηκε στο χώρο όπου εναποθέτουμε τα σκουπίδια έξω από το πάρκο. Πρέπει να το αφήσανε την περασμένη Δευτέρα, ίσως το μεσημέρι με απόγευμα που υπήρχε ακόμα κίνηση. Από τις κάμερες που ελέγξαμε τη νύχτα δεν φαίνεται να πέρασε και να σταμάτησε κάποιος στο σημείο, αλλά και ο σεκιούριτι δεν είδε κάποια περίεργη κίνηση».

Για τον ιδρυτή του πάρκου το ζώο έχει βρεθεί με παράνομο τρόπο στην Ελλάδα, καθώς μετά από δική του έρευνα στο διαδίκτυο υπάρχουν site που πωλούν λευκές τίγρεις: «Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πώς, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάστασή του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από τη μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο».

«Στις ακτινογραφίες που του κάναμε διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο. Δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευσή του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό. Αυτός που το έφερε από έξω πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτηκε. Δεν μιλάμε για μια λευκή όμορφη γατούλα, αλλά για μια λευκή τίγρη, η οποία φτάνει να ζυγίζει πάνω από 180 κιλά και σε μήκος τα δυο μέτρα», συμπλήρωσε στο protothema.gr ο Λεσουέρ.

Αττικό Πάρκοleyki_tigris_arthro

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο