Σε κρίσιμη κατάσταση το τριών μηνών τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Πάρκο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αττικό Πάρκο

Τα νέα για το μικρό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δεν είναι καλά. Το ζώο βρίσκεται, όπως αναφέρει το ίδιο το Αττικό Πάρκο, κατ’εντολή των αρμόδιων αρχών της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Πεντέλης σε μη επισκέψιμο χώρο. Οι κτηνιάτροι του Πάρκου, με τη βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται  για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση. Η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία να οδηγήσουν σε ευθανασία.

Το Αττικό Πάρκο αναφέρει:

«Δυστυχώς φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη θύμα του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Τα τελευταία χρόνια τόσο το λαθρεμπόριο άγριων ζώων, όσο και η ζήτηση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά, έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στην 4η θέση των παρανομιών με τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τζίρο παγκοσμίως, πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, το trafficking και την πλαστογράφηση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό προορισμό για τα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα αλλά και σταυροδρόμι για τη διακίνηση τους προς άλλες περιοχές.

Παρακαλείται όποιος έχει οποιαδήποτε πληροφορία για την προέλευση του εν λόγω ζώου να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα Σπάτων και στο Δασαρχείο Πεντέλης.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο