Γατούλης, που έχασε το ποδαράκι του στον πόλεμο στην Ουκρανία, σώθηκε και βρήκε σπίτι στη Μεγάλη Βρετανία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας όμορφος γατούλης σώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζει πλέον ευτυχισμένος στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Rocket εγκαταλείφθηκε από τους ανθρώπους που τον είχαν καθώς αναγκάστηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να φύγουν από τη χώρα. Ο γάτος έμεινε στους δρόμους της κατεστραμμένης πόλης Irpin προσπαθώντας να επιβιώσει. Εκεί χτυπήθηκε από αυτοκίνητο τραυματίζοντας σοβαρά το πίσω πόδι, το οποίο αργότερα χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από εθελοντές σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο ζώων όπου τον εντόπισε η 41χρονη Βρετανίδα εθελόντρια Wendy Lloyd, η οποία θέλησε να τον βοηθήσει. Ο γάτος ήταν άσχημα τραυματισμένος και δεν θα είχε καμία ελπίδα να ζήσει αν δεν τον έπαιρνε η Lloyd να τον πάει άμεσα σε γιατρό.

Η ίδια θα πει:«Το μέρος που βρισκόταν ο Rocket είχε πάνω από 50 χαμένα ζώα, τα οποία προσπαθούσε να φροντίσει μια φτωχή κυρία. Αποφάσισα να τον σώσω. Ήμασταν στο Lviv όταν ξαφνικά άρχισαν να χτυπούν οι σειρήνες για να μας προειδοποιήσουν ότι θα γινόταν βομβαρδισμός. Ο θόρυβος ήταν τρομερός. Τον πήρα αμέσως και τον πήγα σε κτηνίατρο. Το αστείο είναι ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν και πολύ φαν των γάτων.»

Στη συνέχεια έγιναν όλα τα απαραίτητα ώστε ο Rocket να μπορέσει να ταξιδέψει. Σήμερα ο τριποδάκος γάτος από την Ουκρανία ζει με τη νέα του μαμά, τη Lloyd, σε ένα υπέροχο σπίτι στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Του αρέσει να πηγαίνε στην τοπική παμπ και να κάθεται μαζί με τη Lloyd, η οποία τον λατρεύει. Και όταν δεν είναι στην παμπ, μπαίνει μέσα στην back-pack τσάντα της και χαίρεται βόλτες χωρίς ποτέ, όπως λέει και εκείνη, να έχει επιχειρήσει να φύγει.

Φωτογραφία:  COLLECT

Φωτογραφία: Wendy Lloyd

Φωτογραφία: Wendy Lloyd

Πηγή: The Mirror

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο