Είναι καλύτερα ο Αχιλλέας που βρέθηκε πολύ άρρωστος και παραμορφωμένος από την ψώρα πριν ένα μήνα στην Αμαλιάδα

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ευχάριστα είναι τα νέα για το σκυλάκο Αχιλλέα, ο οποίος βρέθηκε να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση, πριν από ένα περίπου μήνα στην Αμαλιάδα. Τα νέα μαθαίνουμε από την Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος της φιλοζωικής Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας.
Ο Αχιλλέας βρέθηκε στο προαύλιο μιας εκκλησίας. Η κατάστασή του άσχημη. Η κ. Δημητροπούλου ενημερώνεται και πηγαίνει αμέσως στο σημείο. Όπως η ίδια λέει, συνάντησε ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά που έχει δει τα τελευταία χρόνια.
Το σκυλάκι ήταν σκελετωμένο, γεμάτο πληγές, παραμορφωμένο από την ψώρα, χωρίς τρίχωμα και απίστευτα φοβικό. Η εικόνα του θλιβερή. Ένα ζωντανό φάντασμα που αργοπέθαινε.
Οι εθελοντές τον έπιασαν με δυσκολία. Ένα τέτοιο ζώο, ταλαιπωρημένο και άρρωστο, λογικό είναι να μην μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον. Μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο όπου ξεκινάνε εξετάσεις και θεραπείες. Ερλιχίωση, καλαζάρ, ψώρα τον είχαν γονατίσει. Πιθανόν και κακοποιημένος. Ποιος ξέρει;
Ο αγώνας, όπως καταλαβαίνουμε, των εθελοντών τεράστιος. Τεράστια η προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του και να τα καταφέρει. Να αναστηθεί.
Ο Αχιλλέας πάλεψε γιατί ήθελε να ζήσει. Άρχισε να τρώει, να νιώθει καλύτερα. Όμως αρχικά οι ελπίδες να ζήσει ήταν ελάχιστες.
Είναι πολύ σημαντικό που οι εθελοντές δεν τον προσπέρασαν. Θέλησαν να τον βοηθήσουν. Γιατί πολλοί τον προσπέρασαν. Πολλοί είδαν την κατάστασή του αλλά δεν έκαναν τίποτα. Μπορεί και να τον έβλεπαν έτσι και να τον έδιωχναν. Συνηθισμένα πράγματα.
Ένα μήνα μετά ο Αχιλλέας είναι καλύτερα αλλά ακόμα έχει δρόμο μπροστά του. Όλοι ευχόμαστε να τα καταφέρει. Γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος. Οι άνθρωποι που τον βρήκαν είναι δίπλα του και μαζί με τους κτηνίατρους κάνουν τα πάντα για αυτόν.
Η φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας ευχαριστεί τον κτηνίατρο Kthniatreio-Amaliada Kefalas Iwannis που τον περιθάλπει με αγάπη.
Αλλά κάνει και έκκληση σε όλους μας ώστε να βρει κάποιο σπίτι να ζήσει ευτυχισμένος. Να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Αν κάποιος θέλει να ανοίξει την αγκαλιά του για αυτόν, ας μιλήσει με Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας ή με την  Άρτεμις Δημητροπούλου Ψυχολόγος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο