ΑΕΚ: Αγκαλιά με κουταβάκια που ψάχνουν σπίτι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ σε συνεργασία με τον αστικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό “Τα Φαντάσματα του Ασπρόπυργου” https://www.facebook.com/Fantasmata.Aspropyrgou/. Συγκεκριμένα οι παίκτες της Ένωσης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο κρατώντας στα χέρια τους μικρά αδέσποτα κουταβάκια που ψάχνουν σπίτι για υιοθεσία.
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, ειδικά μετά τις πολύ ωραίες σκηνές το βράδυ της Κυριακής, με τους ποδοσφαιριστές να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ κρατώντας στην αγκαλιά τους τα οχτώ προς υιοθεσία κουτάβια.
Οι πάρα πολλές αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί μέσω της σελίδας του οργανισμού στο Facebook δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου η υιοθεσία και των οχτώ κουταβιών, αφού ήδη ξεπερνούν τις εκατό και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την τελική επιλογή, βάσει και των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας.
Μάλιστα, όπως ενημέρωσαν οι “κιτρινόμαυροι” δύο από τους ποδοσφαιριστές της, Αντρέ Σιμόες και Κώστας Γαλανόπουλος συμπλήρωσαν ήδη τις αιτήσεις που απαιτούνται για την υιοθεσία και πιθανότατα δύο από αυτά τα κουταβάκια που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο θα γίνουν δικά τους.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
“Η ΠΑΕ ΑΕΚ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της -και όχι μόνο- για την τεράστια ανταπόκριση που επέδειξαν στη δράση την οποία αναλάβαμε για τα αδέσποτα κουταβάκια, σε συνεργασία με τον αστικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου».
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά, ειδικά μετά τις πολύ ωραίες σκηνές το βράδυ της Κυριακής, με τους ποδοσφαιριστές μας να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ κρατώντας στην αγκαλιά τους τα οχτώ προς υιοθεσία κουτάβια.
Και φυσικά το ενδιαφέρον μας δεν πρέπει και δεν θα σταματήσει εδώ, αφού ο συμβολισμός για τα οχτώ κουταβάκια θα πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για νέες δράσεις στην κατεύθυνση της υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων που συχνά πέφτουν θύματα κακοποίησης από ασυνείδητους.
Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή την καμπάνια της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν από την πρώτη στιγμή η εταιρεία PERFECT PET και η σειρά διατροφής ADVANCE, οι οποίες αποτελούν Επίσημους Χορηγούς της ενέργειας και θα στηρίξουν με δωρεάν προϊόντα (τροφές, αξεσουάρ και αναλώσιμα πρώτης ανάγκης) όλους όσους τελικά θα υιοθετήσουν τα σκυλάκια! Σημαντική είναι, επίσης, και συμβολή του καταστήματος PETSHOPAKI.”
Κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ κάνουν και στη Ρουμανία. Πρόκειται για το πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων που ζουν στο Δημόσιο Καταφύγιο Brănești της χώρας.
Σε κάθε λοιπόν ποδοσφαιρικό αγώνα της League 1 και για ένα χρόνο, θα παρουσιάζονται στο γήπεδο κουταβάκια που ψάχνουν σπίτι. Ώστε να συγκινήσουν τον κόσμο και να σκεφτεί την περίπτωση υιοθεσίας. Μια έξυπνη προώθηση της υιοθεσίας, κάτι που είναι πολύ βασικό για τα ζώα καθώς, όπως ξέρουμε, μπορεί να περάσουν και όλη τους τη ζωή, στρεσαρισμένα και σε κατάθλιψη, μέσα σε ένα κλουβί καταφυγίου.
Στην έναρξη μάλιστα των αγώνων δεν είχαν πέσει καθόλου κροτίδες για να μην τρομάξουν τα κουταβάκια!

Διαβάστε και αυτό: Ρουμανία: Για ένα χρόνο θα δείχνουν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες αδέσποτα κουταβάκια από το καταφύγιο για υιοθεσία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο