Έναν… διαφορετικό υπάλληλο προσέλαβε το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, o οποίος θα έχει ο δουλειά να προστατεύει τα έργα τέχνης. Πώς Με έναν πρωτότυπο τρόπο. Θα τα προστατεύει από τα παράσιτα και τα διάφορα έντομα. Πρόκειται για τον μόλις δύο χρόνων Riley, έναν πανέμορφο σκύλο, ο οποίος με όπλο τη φοβερή του όσφρηση θα βρίσκει κοριούς, παράσιτα και ό,τι άλλο μπορεί να καταστρέψει τα μεγάλης αξίας έργα τέχνης του Μουσείου.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Μουσείου Nicki Luongo ο Riley έχει δύσκολο έργο: “Πολλά πράγματα φθείρονται και καταστρέφονται από τα διάφορα ζιζάνια. Ο Riley θα εκπαιδευτεί ώστε να κάθεται κάτω μπροστά από ένα αντικείμενο και να εντοπίζει με τη μύτη του κάτι που εμείς δεν μπορούμε ούτε να δούμε αλλά και ούτε να μυρίσουμε. Έτσι μόλις καταλάβουμε ότι μύρισε κάτι, θα πάρουμε το αντικείμενο αυτό για να το εξετάσουμε και να το προστατέψουμε από τη φθορά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.”
Η Luongo αναφέρει ότι το Μουσείο έχει πάρα πολλούς επισκέπτες καθημερινά, έτσι ο Riley είναι απαραίτητος. Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο σκύλο που εργάζεται σε μουσείο για αυτόν το σκοπό.
Τι κάνει τώρα ο σκυλάκος στον ελεύθερο χρόνο του; Ο Riley ζει με τη Luongo και τρελαίνεται να παίζει κρυφτό, μπάλα αλλά και να κοιμάται.