Αιγάλεω: Κυνηγόσκυλο έπεσε σε βράχια από ύψος και σκοτώθηκε- Άφαντος ο κυνηγός

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε για τα κυνηγόσκυλα και πόσο αδικημένα πλάσματα είναι. «Εργαλεία» στα χέρια των κυνηγών ζουν μια ζωή που δεν την αξίζουν. Κάποια από αυτά είναι μόνιμα δεμένα και λύνονται μόνο στο κυνήγι. Κάποια άλλα κακοποιούνται στην εκπαίδευση. Και τα περισσότερα πετιούνται όταν οι κυνηγοί θεωρούν ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους. Όταν γερνούν, όταν αρρωσταίνουν, όταν τραυματίζονται. Γίνονται άχρηστα αντικείμενα. Και πάνε για άλλα.

Αφορμή για αυτά μια ανάρτηση του λιακοσ δομουχτσιδησ, ο οποίος βρέθηκε στο όρος Αιγάλεω για να φωτογραφήσει την άγρια φύση. Και έγινε μάρτυρας ενός πολύ δυσάρεστου γεγονότος. Στο μέρος αυτό πηγαίνουν κυνηγοί για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους καθώς είναι γεμάτο από ζώα της άγριας φύσης.

Ένα από αυτά τα σκυλιά είδε μια διερχόμενη αλεπού και άρχισε να την κυνηγάει. Όμως ακόμα και ένα τέτοιο ζώο μπορεί να κάνει το μοιραίο λάθος. Και εκεί που έτρεχε έπεσε από μεγάλο ύψος και έσκασε στην κυριολεξία, όπως λέει ο μάρτυρας, πάνω σε βράχια. Η πτώση ήταν μεγάλη. Το σκυλί χτυπούσε πότε στη ράχη, πότε στο κεφάλι, πότε στα πόδια. Ένα άλλο κυνηγόσκυλο έτρεξε να το βοηθήσει γιατί ακόμα ήταν ζωντανό.

Ο κύριος που ήταν εκεί και φωτογράφιζε προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους ώστε να τρέξουν να σώσουν το χτυπημένο ζώο. Κλήθηκαν το ΔΙΚΕΠΑΖ και η Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί το ζώο δεν ήταν εγκλωβισμένο. Δυστυχώς το ΔΙΚΕΠΑΖ εμφανίστηκε 4 ώρες μετά. Το σκυλάκι ήταν πολύ χτυπημένο και δεν τα κατάφερε. Δεν είχε τσιπάκι. Ο κυνηγός φυσικά δεν εμφανίστηκε. Του ήταν άλλωστε άχρηστο πλέον το ζώο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο