Ακόμα ένας δήμος, της Άρτας, έβαλε στις ταΐστρες φαγητό για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλος ένας δήμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υφυπουργού Εσωτερικών για να μεριμνήσουν οι δήμοι για τη σίτιση των αδέσποτων αυτές τις δύσκολες μέρες που δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε έξω όπως πριν.

Ο λόγος για το δήμο Αρταίων, ο οποίος εφοδίασε αυτές τις μέρες με τροφές τα σταθερά σημεία σίτισης των αδέσποτων.

Με την κίνηση αυτή προτρέπει τους φιλόζωους πολίτες να παραμένουν στο σπίτι τους, καθησυχάζοντάς τους ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει για τη φροντίδα και τη σίτιση των τετράποδων φίλων, τηρώντας παράλληλα και τα ειδικά μέτρα πρόληψης που ισχύουν από την πολιτεία.

Ο Δήμος Αρταίων έχει τοποθετήσει μέχρι τώρα και εφοδιάζει καθημερινά με τροφή και νερό 15 ταΐστρες για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό τα νέα σημεία που τοποθετήθηκαν επιπλέον ταΐστρες είναι στην Κορωνησία (Γέφυρα Σαλαώρας), στο Γήπεδο των Κωστακιών, στο Τρίγωνο και στο Παραποτάμιο Πάρκο.

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη φροντίδα τους, χορηγώντας βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων μόνο σε μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Για την έκδοση απαιτείται αναφορά σημείου, ημέρες και ώρες ταΐσματος, οι οποίες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις τρεις ώρες.

Το ειδικό έντυπο διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και χρειάζεται να είναι υπογεγραμμένο και από τον Δήμο.

Πληροφορίες για το Δήμο Αρταίων στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 2681362136.

Για το θέμα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παντελής Κωλέτσος δήλωσε τα εξής:

«Η σίτιση και η φροντίδα στους τετράποδους φίλους είναι εξίσου σημαντική και η ζωή για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα είναι πολύτιμη. Επομένως, σιτίζουμε και δίνουμε νερό καθημερινά στα αδέσποτα ζώα, αντιμετωπίζοντας με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία και αυτό το θέμα απαντώντας αποτελεσματικά στις ανάγκες που υπάρχουν με επιπλέον ταΐστρες σε διάφορα σημεία του Δήμου μας. Είναι εξάλλου υποχρέωσή μας. Όμως, σε αυτή μας την προσπάθεια πιστεύω ότι κανείς δεν περισσεύει, ειδικά επειδή αφορά αβοήθητα πλάσματα. Προτρέπουμε τους φιλόζωους πολίτες μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και ο Δήμος Αρταίων θα μεριμνήσει για τα αδέσποτα ζώα.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο