Αλεξανδρούπολη: Έμεινε ανάπηρος από τροχαίο και είναι προσωρινά σε αυλή με πλάκες που γδέρνεται και ματώνει- Υπάρχει κάποιος για αυτόν γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει λύση

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές, και μάλιστα πολύ συχνά, είναι τα χτυπημένα ζώα από αυτοκίνητο που μένουν ανάπηρα. Αμέτρητα τέτοια περιστατικά. Φυσικά τα χτυπάνε και τα παρατάνε. Είναι κλασική συμπεριφορά των οδηγών στη χώρα μας. Και το ζώο μπορεί να μην πεθάνει, μπορεί να μη γίνει κάτι και να σταθεί τυχερό αλλά μπορεί να μείνει ανάπηρο. Και το παίρνουν οι εθελοντές γιατί για τους δήμους δεν μιλάμε. Την ξέρουμε την ιστορία με τους δήμους.
Τι γίνεται τότε; Ξεκινάνε εξετάσεις, ακτινογραφίες, μαγνητικές, πιθανόν χειρουργεία και πολλά άλλα. Αλλά δεν γίνεται τίποτα. Το ζωάκι πιθανόν να σέρνεται, να έχει ακράτεια και όλα τα άλλα που γνωρίζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.
Και ξεκινάνε οι αναρτήσεις για να βρεθεί σπίτι. Οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος να αναλάβει ένα τέτοιο ζώο είναι ελάχιστες. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Αν δεν υπάρχει δημοτικός χώρος να μείνει λίγο ή σε κάποιο σπίτι, το ζώο θα είναι στο κτηνιατρείο, όπου χρεώνει αρκετά την καθημερινή παραμονή.
Όλο αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα μεμονωμένο πρόσωπο. Και να μην έχει τι να κάνει το ζώο αυτό. Το πήρε από το δρόμο, το πήγε κτηνιατρείο αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Κανείς λοιπόν δεν βρίσκεται να το πάρει. Δυστυχώς  η επόμενη σκέψη είναι η ευθανασία. Είμαστε φυσικά κατά αλλά πάρτε τη θέση αυτών των ανθρώπων. Δομές κρατικές για ανάπηρα ζώα δεν υπάρχουν.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και ο σκυλάκος της φωτογραφίας, ο Φοίβος. Ο Φοίβος ήταν αδεσποτάκι στην Αγία Παρασκευή Αλεξανδρούπολης. Τον φρόντιζαν κάποιοι στο δρόμο. Μια μέρα τον χτυπάει αυτοκίνητο. Τον παρατάει. Και τον βρίσκουν να σέρνεται. Πηγαίνει κτηνίατρο αλλά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Μένει παράλυτος. Σπασμένη σπονδυλική στήλη και πολλά σκάγια στο σωματάκι του.
Και συμβαίνει το παραπάνω που σας είπαμε. Δεν υπάρχει κανείς να τον υιοθετήσει. Έχει μπει προσωρινά σε μια αυλή. Είναι ο μόνος χώρος που μπορεί να μπει. Όλη μέρα, όλη νύχτα στην αυλή. Πάλι καλά που κάποιοι του έδωσαν ένα χώρο. Για λίγο όμως. Λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να τον κρατήσουν μόνιμα. Δεν μένουν και μόνιμα εκεί. Στην αυλή υπάρχουν, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, πλάκες και το ζώο σέρνεται. Και πληγώνεται. Έχει και το καροτσάκι του αλλά τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για αυτόν.
Η μόνη λύση να σωθεί είναι κάποιος να τον υιοθετήσει και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μη μείνει στο δρόμο ή οδηγηθεί σε ευθανασία.
Αν κάποιος θέλει τον Φοίβο ας καλέσει εδώ 6936906885, Άννα 
Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@ hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο