Μεταξουργείο: Το υπέροχο αυτό πλάσμα στειρώθηκε και πάει ξανά στο δρόμο- Ένα σπίτι να μη βγει έξω;

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές που βοηθούν τα αδέσποτα ζωάκια, όπως ξέρουμε, έχουν να αντιμετωπίσουν αμέτρητα προβλήματα. Προβλήματα που όσοι δεν ασχολούνται ενεργά δεν μπορούν να φανταστούν.
Ένα από αυτά είναι οι επανεντάξεις. Βρίσκουν ένα ζωάκι στο δρόμο είτε άρρωστο είτε χτυπημένο είτε αστείρωτο. Το πηγαίνουν στο κτηνιατρείο. Και γίνεται καλά. Ή στειρώνεται στην περίπτωση που το έχουν πάει για στείρωση. Τι γίνεται μετά; Κανονικά γίνεται επανένταξη. Και αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Το συναισθηματικό, θα λέγαμε.
Πώς να το αφήσεις ξανά στο δρόμο; Όταν μάλιστα είναι και φιλικό, ανθρωποκεντρικό και καλό, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί τα ζώα αυτά εμπιστεύονται τους ανθρώπους και κινδυνεύουν από αυτούς περισσότερο από τα άλλα που είναι φοβικά και δεν τους πλησιάζουν.
Τα σπίτια των εθελοντών είναι ξενοδοχεία. Γεμάτα ζώα. Χώρος δεν υπάρχει. Άλλωστε δεν γίνεται να κρατούν κάθε ζώο που βρίσκουν στο δρόμο.
Και ξεκινούν μια προσπάθεια να βρεθεί σπίτι. Αμέτρητα τα ζώα που ψάχνουν σπίτι. Πολλά δεν βρίσκουν. Και δυστυχώς επανεντάσσονται. Δεν γίνεται αλλιώς.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι η πανέμορφη γατούλα που θα δείτε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Η γατούλα πήγε για στείρωση. Είναι περίπου 7 μηνών. Πρόκειται για ένα υπέροχο πλάσμα. Φιλικό, ανθρωποκεντρικό, μια απίστευτη ψυχούλα. Αυτά που λέγαμε πιο πάνω για αυτά τα ζώα και πόσο κινδυνεύουν. Είναι πραγματικά κρίμα να βγει και πάλι έξω. Η γατούλα αυτή τους αγαπάει όλους: ανθρώπους, σκύλους, γάτες.
Δεν υπήρξε μέχρι τώρα όμως κανένα ενδιαφέρον. Κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Βρίσκεται στην Αθήνα, στο Μεταξουργείο. Ποιος θα ήθελε να την υιοθετήσει και να τη σώσει από το δρόμο; 🙏🙏
Επικοινωνία: Είτε με μήνυμα εδώ https://www.f😿acebook.com/liana.vahagn.zargaryan
είτε σε εμάς: myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο