Ο Δημήτρης βρέθηκε τυφλός σε δρόμο της Αθήνας- Ζει πλέον Λονδίνο και τα βίντεό του τα βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μέσα στα τόσα άσχημα που συμβαίνουν καθημερινά στα ζώα, υπάρχουν και αυτά που μας φέρνουν απίστευτη χαρά. Υπάρχουν ιστορίες διάσωσης που μας συγκινούν και μας κάνουν να ελπίζουμε ότι  οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα και κάνουν πράγματα για αυτά γίνονται όλο και περισσότεροι.
Φιλοζωική κουλτούρα δεν έχουμε ως λαός. Αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο. Οι κακοποιήσεις το δείχνουν. Είμαστε, σύμφωνα με έρευνες, και φυσικά, σύμφωνα με τους αριθμούς, στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων. Παρά την ιδιαίτερα αυστηρή νομοθεσία. Έχει γίνει κακούργημα πλέον η κακοποίηση ζώων στη χώρα μας. Αλλά οι κακοποιήσεις αυξάνονται. Αφού κανείς δεν νοιάζεται και κανείς δεν τιμωρείται. Γιατί δεν αρκεί ο νόμος να είναι αυστηρός αλλά να επιβάλλεται κιόλας.
Αλλά ας αφήσουμε τις γκρίνιες και να πούμε ευχάριστα, όπως είπαμε στην αρχή.
Ένα λοιπόν από αυτά είναι η ιστορία του Δημήτρη. Ποιος είναι ο Δημήτρης; Ένας γλυκός γατούλης που γεννήθηκε το 2018 στους δρόμους της Αθήνας και, λόγω μόλυνσης στα μάτια, έμεινε τυφλός.
Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι εθελοντές να τον σώσουν και να τον φροντίσουν. Αναγκαστικά έπρεπε να του γίνει εξόρυξη οφθαλμών. Και ξεκίνησαν να του βρουν σπίτι. Δεν είναι και τόσο εύκολο να υιοθετηθεί ένα ζώο με κάποιο πρόβλημα. Στην προκειμένη περίπτωση ένα τυφλό. Είναι και πολλά τα τυφλά. Γιατί όταν έχεις εκατομμύρια αδέσποτα, λογικό είναι να είναι και πολλά τα άρρωστα και αυτά που έχουν κάποιο πρόβλημα.
Ο Δημήτρης δεν βρήκε σπίτι στην Ελλάδα. Δεν ήταν η τύχη του εδώ. Όμως μέσω φιλοζωικών βρέθηκε κάποιος να τον φιλοξενήσει στο Λονδίνο μέχρι να βρεθεί μόνιμο σπίτι. Όσοι έχουν εμπειρία από αδέσποτα γνωρίζουν ότι στο εξωτερικό παίρνουν πιο εύκολα ένα ζωάκι με πρόβλημα. Παίρνουν πιο εύκολα ένα μαύρο, ένα γέρικο.
Η 27χρονη Emma Pelkiewicz από το Λονδίνο είχε σκεφτεί να υιοθετήσει ένα ζωάκι με πρόβλημα που έχει διασωθεί. Και θέλησε να είναι τυφλό. Έτσι μία μέρα ήρθε σε επικοινωνία με μια φιλοζωική στην Αγγλία όπου κανονίστηκε ένα ραντεβού με τον άνθρωπο που φιλοξενούσε τον Δημήτρη.
Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Μόλις τον συνάντησε, εκείνος την πλησίασε και της αγκάλιασε το πόδι. Αυτό ήταν. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Και ο Δημήτρης έγινε Dimitri.
Με τον καιρό οι δυο τους έγιναν αχώριστοι. Η Emma τον λατρεύει. Πριν από 6 μήνες άρχισε να ανεβάζει στο tic toc βιντεάκια του. Δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο τα είδαν και συνεχίζουν να τα βλέπουν. Ο Dimitri έγινε σε μία μέρα σταρ. Από τότε κάθε του βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Απέκτησε και Instagram.
Η μαμά του δίνει συνεντεύξεις. Τον φωτογραφίζει και είναι περήφανη για αυτόν. Μιλάει για αυτόν και τη ζωή τους και αναφέρει πόσο ευτυχισμένη είναι που τον υιοθέτησε: “Είμαι τόσο ευτυχισμένη που τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο τον λατρεύουν και έχουν μάθει πόσο υπέροχες είναι οι τυφλές γάτες. Τους παροτρύνω να υιοθετήσουν ζωάκια με ειδικές ανάγκες. Ο Dimitri δεν διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα γατάκια”.
Ο Dimitri γίνεται 4 χρόνων αυτές τις μέρες. Εμείς του ευχόμαστε να ζήσει πολλά πολλά χρόνια.
Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Εικόνα: Jam Press/@blind_cat_dmitri

Picture: Jam Press/@blind_cat_dmitri

Image credits: blind_cat_dmitri

Image credits: blind_cat_dmitri

Image credits: blind_cat_dmitri

Image credits: blind_cat_dmitri

Image credits: blind_cat_dmitri

@blind_cat_dmitri

😾 #catsvideo #cats

♬ original sound – SADDESTNIGHTOUT

@blind_cat_dmitri

Cuddles 😻 #blindcat #catlove

♬ original sound – Dmitri The Blind Cat

@blind_cat_dmitri

Happy Birthday Dmitri 🎂 #blindcat #catsoftiktok

♬ Happy Birthday (Meow meow Meow meow) – Mr Whiskers & The Sing-Along Songs

@blind_cat_dmitri

“I’m sorry I ruined the sofa” 😿💔 #blindcat #meow #cute

♬ original sound – Dmitri The Blind Cat

@blind_cat_dmitri

Miauuu? #blindcat #meow

♬ original sound – Dmitri The Blind Cat

@blind_cat_dmitri

“I can’t find mama” 💔 #cat #blindcat

♬ original sound – Dmitri The Blind Cat

@blind_cat_dmitri

Mama, give me attention 🥺 #blindcat #catsoftiktok #meow

♬ original sound – Dmitri The Blind Cat

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο