Άλλο ένα φοβερό συμβάν στο Αττικό Πάρκο: Σκότωσαν χιμπατζή που διέφυγε από το χώρο του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας alpha male χιμπατζής το έσκασε από τον περιορισμένο χώρο του στο Αττικός Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου, 25 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας του χώρου και το ζώο να θανατωθεί.

Μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του ενώ, στη συνέχεια, απομονώθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και σκοτώθηκε. Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το ίδιο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

Η ανακοίνωση για τη θανάτωση του χιμπατζή

«Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή του alpha male χιμπτατζή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας, παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωσή του 20 λεπτά αργότερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, η οποία βρίσκεται στο site του, φέρει τον τίτλο: «Τραγική μέρα για το πάρκο», ενώ κάτω από αυτή διευκρινίζεται ότι:

«Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5 -10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Αντίστοιχο περιστατικό αντιμετώπισε το πάρκο και τον Δεκέμβριο του 2018, όταν δύο τζάγκουαρ θανατώθηκαν αφότου πέρασαν τον έλεγχο της φύλαξής τους.  

Τα ζώα αγαπητοί κύριοι του Αττικού Πάρκου ανήκουν στη φύση τους και όχι στο πάρκο σας όπου τα κρατάτε φυλακισμένα για να κερδίζετε από αυτά χρήματα. Αλλά δεν φταίτε εσείς. Οι επισκέπτες του πάρκου που δεν σκέφτονται το δράμα αυτών των ζώων έχουν την ευθύνη. Και μόνο. Γιατί αν σας γύριζαν όλοι την πλάτη, η φυλακή σας αυτή, γιατί για φυλακή πρόκειται, δεν θα υπήρχε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο