Αμαλιάδα: Πέταξαν στα σκουπίδια 11 νεογέννητα κουταβάκια- Τα 4 πνίγηκαν από τη βροχή

από Μυρτώ Τζώρτζου
κουτάβια

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει πλέον το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων και κυρίως νεογέννητων. Οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να βρίσκουν ζώα πεταμένα σε δρόμους, βουνά αλλά και σκουπίδια. Το τελευταίο είναι το πιο αδιανόητο από όλα και είναι αυτό που φανερώνει το πόσο άδεια είναι η ψυχή όσων πετάνε ζωντανά πλάσματα στα σκουπίδια.

Κατά τα άλλα έγιναν πυρ και μανία όταν η κυβέρνηση έκανε λόγο για υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων. Που μόνο έτσι θα κλείσει η κάνουλα των εγκαταλείψεων. Μόνο έτσι θα μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων στη χώρα μας. Υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων. Γιατί τα ζώα στους δρόμους δεν φύτρωσαν μια μέρα. Τα περισσότερα προέρχονται από γέννες ιδιόκτητων. Και αυτό γιατί κάποιοι δεν στείρωσαν το σκύλο τους και τον άφησαν κιόλας να ζευγαρώσει. Και μετά βρήκαν την εύκολη λύση. Τα πετάνε και ξεμπερδεύουν.

Ο λόγος για αυτά μια εγκατάλειψη που πραγματικά σε θλίβει πολύ. Πεταμένα μέσα σε κουτί, σε κάδο στην Αμαλιάδα, βρέθηκαν αυτές τις μέρες 11 νεογέννητα κουταβάκια εκ των οποίων δυστυχώς τα 4 ήταν νεκρά. Είχαν πνιγεί από τη βροχή. Τα άλλα διασώθηκαν και βρίσκονται σε σπίτι.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει κάποιο από αυτά, μπορεί να έρθει σε επαφή με τη Βασιλική Αναγνωστοπούλου.

Το πρόβλημα της κακοποίησης ζώων και της εγκατάλειψης είναι μεγάλο στη χώρα μας για τα οποία χρόνια φωνάζουν οι φιλοζωικές. Όμως δεν είναι μόνο η εγκατάλειψη. Είναι και δύο άλλοι βασικοί παράγοντες που κάνουν την εγκατάλειψη εύκολη. Ο ένας είναι η μη τιμωρία των δραστών. Σπάνια τιμωρείται κάποιος. Ειδικά για εγκατάλειψη ζώου οι τιμωρίες πρέπει να είναι ελάχιστες για να μην πούμε μηδενικές.

Και εδώ έρχεται ο δεύτερος παράγοντας. Η σιωπή που γίνεται συνενοχή. Για να τιμωρηθεί κάποιος πρέπει κάποιος άλλος να μιλήσει. Κάποιος που γνωρίζει το περιστατικό. Αλλά κανείς δεν μιλάει. Κανείς δεν θέλει να «μπλέξει» όπως σίγουρα έχουμε ακούσει να λένε. Ειδικά στην επαρχία και στα μέρη που όλοι γνωρίζονται. Γιατί σε πολλά περιστατικά υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν. Και προτιμούν να γίνουν συνένοχοι προκειμένου να τα βάλουν με τον γείτονα, το συγγενή, το γνωστό. Όμως αυτός που κακοποιεί ζώα, δεν απέχει και πολύ από το να κακοποιήσει άνθρωπο. Και αυτός που δεν μιλάει επιλέγει να μην το σκέφτεται αυτό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο