Στο ΔΙΚΕΠΑΖ μεταφέρθηκε το λυκόσκυλο που σκότωσε άλλο σκυλάκι στη Δραπετσώνα

από Μυρτώ Τζώρτζου
λυκόσκυλο
Στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ βρίσκεται πλέον το λυκόσκυλο που σκότωσε άλλο σκυλάκι στη Δραπετσώνα. Μετά από εισαγγελική εντολή εξειδικευμένο συνεργείο του ΔΙΚΕΠΑΖ μετέβη και προχώρησε στην ασφαλή και ανώδυνη σύλληψη του σκύλου, μέσα στην οικία της κατόχου του στην ίδια περιοχή.
Το ΔΙΚΕΠΑΖ αναφέρει για αυτό:
«Στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Αδέσποτων Ζώων ( ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό βρίσκεται από χθες ο Γερμανικός Ποιμενικός (λυκόσκυλο) που επιτέθηκε και σκότωσε άλλο δεσποζόμενο σκυλάκι στην Δραπετσώνα.
Οι υπάλληλοι του ΔΙΚΕΠΑΖ συνοδεύονταν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι χρειάστηκε να παραβιάσουν την πόρτα για να φτάσουν στο εσωτερικό του διαμερίσματος, καθώς η ιδιοκτήτρια του ζώου βρισκόταν σε κατάσταση πανικού και αρνείτο να ξεκλειδώσει για να εκτελεστεί η Εισαγγελική εντολή προσωρινής απομάκρυνσης.
Με ευαισθησία και επαγγελματισμό το προσωπικό του ΔΙΚΕΠΑΖ ολοκλήρωσε τελικά την απομάκρυνση του γερμανικού ποιμενικού. Μέχρι την τελική απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα, ο σκύλος θα έχει όλη την απαιτούμενη φροντίδα.
Το ζώο εξετάστηκε, ήδη, από τους κτηνίατρους του ΔΙΚΕΠΑΖ και διαπιστώθηκε ότι φέρει ηλεκτρονική σήμανση (microchip), είναι υγιές, φροντισμένο και σε καλή θρεπτική κατάσταση, ενώ δεν παρουσίασε προβλήματα συμπεριφοράς και επιθετικότητας έναντι των ανθρώπων, ούτε κατά τη διάρκεια της σύλληψης ούτε και κατά τη διάρκεια των χειρισμών που του έγιναν από το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξει πλήρης έκθεση προς τον εισαγγελέα για την υγειονομική κατάσταση, το προφίλ και τη συμπεριφορά του ζώου, ενώ με αφορμή το περιστατικό δήλωσε:
“Το οδυνηρό γεγονός της Δραπετσώνας υπενθυμίζει τις ευθύνες που έχουν όλοι οι κάτοχοι και κηδεμόνες σκύλων, στο συνεχή και ασφαλή έλεγχο των ζώων τους με λουρί / «οδηγό» κατά τη διάρκεια εξόδων σε δημόσιους χώρους. Όχι μόνο γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος, αλλά και γιατί αυτό επιβάλλει η κοινή λογική και το αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στα ίδια τα ζώα, όσο και στους ανθρώπους”».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο