Αμαλιάδα: Το κουταβάκι αυτό γυρνούσε αβοήθητο με το κόκαλο του ποδιού έξω- Είναι πλέον καλά και ψάχνει σπίτι να μη βγει ξανά στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ο όμορφος σκυλάκος στις φωτογραφίες με το παραπονιάρικο βλέμμα λέγεται Μπίνγκο. Είναι και αυτός από τα αμέτρητα σκυλάκια που έχει βιώσει τον πόνο στους πρώτους μήνες της ζωής του. Αλλά και την αδιαφορία των ανθρώπων.
Ο Μπίνγκο στις αρχές Νοεμβρίου χτυπήθηκε σε έναν δρόμο στην Αμαλιάδα. Αυτός που τον χτύπησε έφυγε χωρίς να τον βοηθήσει. Συνηθισμένα πράγματα δηλαδή. Σύμφωνα με κάποιους, ο μικρός ήταν μέρες σε αυτήν την κατάσταση και περιφερόταν στους δρόμους. Βοήθεια καμία. Τον έβλεπαν πολλοί σε αυτήν την κατάσταση αλλά απλά τον προσπερνούσαν. Δεν σκέφτηκαν τον πόνο που θα ένιωθε. Για αυτούς ήταν απλά άλλος ένας σκύλος.
Η εθελόντρια της ομάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας-Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας Άρτεμις Δημητροπούλου, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην περιοχή, μετά από ένα τηλεφώνημα πήγε στο μέρος που βρισκόταν το ζωάκι. Το πήρε και το πήγε σε κτηνίατρο στην Πάτρα. Ήταν μέρες στο δρόμο. Το ένα του ποδαράκι του ήταν χάλια. Το κόκαλό του ήταν στην κυριολεξία έξω.
Ήταν δύσκολο το πόδι να γίνει όπως πριν και να περπατήσει. Πολλοί θα έκαναν ευθανασία ή θα του ακρωτηρίαζαν το πόδι. Έκανε δύο δύσκολα χειρουργεία. Οι εθελοντές εκεί ήθελαν να το παλέψουν.
Του τοποθετήθηκε σίδηρο για δύο μήνες. Η αποθεραπεία ήταν δύσκολη. Όμως ήταν δυνατός. Ήθελε να ζήσει. Και τα κατάφερε.
Η ψυχούλα αυτή είναι 9 μηνών. Ένα πανέμορφο και φιλικό κουταβάκι που πραγματικά αξίζει το καλύτερο σπίτι. Δεν έχει όμως βρει κάτι και είναι πολύ άδικο αυτό. Είναι κρίμα να βγει ξανά στο δρόμο. Το πιθανότερο είναι να έχει ξανά ατύχημα.
Όποιος θέλει να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του στον Μπίνγκο, δίνοντάς του μια δεύτερη ευκαιρία, να το κάνει. Δεν θα το μετανιώσει ποτέ. Είναι ένας γλύκας κούταβος.
Επικοινωνήστε με τους εθελοντές που τον φροντίζουν:
Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας – Φιλοζωική Ένωση Αμαλιάδας | Facebook

Δείτε εδώ το βίντεο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο