Η American Airlines κατέβασε από το αεροπλάνο άρρωστο αγόρι και το σκύλο συνοδό του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν η American Airlines παρατήρησε πως ένα βαριά ανάπηρο 12χρονο αγόρι ήθελε να επιβιβαστεί στην πτήση προς το σπίτι του, μετά τις πρώτες διακοπές της ζωής του, έψαχναν για έναν λόγο να τον διώξουν. Τότε είδαν πως είχε και έναν σκύλο μαζί του για να τον βοηθάει.

Είπαν πως ο σκύλος ήταν “πολύ μεγάλος” και πως το αγόρι θα έπρεπε να βρει άλλον τρόπο να γυρίσει από τις διακοπές του. Ο 12χρονος Bryant Weasel πάσχει από το Σύνδρομο Dravet, που είναι μία πολύ σπάνια μορφή επιληψίας και συχνά αντιμετωπίζει έντονες κρίσεις. Το σκυλί του είναι εκεί για να τον βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Chug, ο σκύλος του Bryant, είναι εκπαιδευμένος να ειδοποιεί την οικογένειά του όταν παθαίνει κάποια κρίση και να τον ηρεμεί. Αλλά η εταιρία δεν ήθελε ένα τόσο μεγάλο σκύλο στο αεροπλάνο.

Ο Bryant και ο Chug είχαν περάσει απίστευτα στην πρώτη τους επίσκεψη στο Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνα. Αλλά στο ταξίδι της επιστροφής έπρεπε να κατέβουν παρόλο που κάθονταν δίπλα στους γονείς του και την μεγαλύτερη αδερφή του.

Επειδή το περιστατικό έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, η American Airlines απολογήθηκε και πρόσφερε στην οικογένεια εκπτώσεις σε μελλοντικές τους πτήσεις.

Ο Bryant ήταν στο αεροπλάνο επειδή οι γονείς του είχαν αποφασίσει να τον πάνε διακοπές για να δει την παραλία για πρώτη φορά στη ζωή του. Διάλεξαν εκείνη την περίοδο επειδή οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι πολύ υψηλές και βλαβερές για εκείνον.

Επειδή ήξεραν πως θα χρειάζονταν μαζί και τον σκύλο, η Amy, η οποία είναι ειδικά εκπαιδευμένη νοσοκόμα, είχε μιλήσει με την εταιρία πριν αγοράσουν τα εισιτήρια για να σιγουρέψει πως δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Τους είπαν πως θα μπορούσαν να έχουν μαζί τον σκύλο αρκεί να χωράει στον χώρο κάτω από το κάθισμα. Ο Chug ήταν πολύ μεγάλος, αλλά οι Weasels πίστευαν ότι χωρούσε. Τους έδωσαν μάλιστα και θέσεις κοντά στην έξοδο για να υπάρχει περισσότερος χώρος. Βέβαια η ιστοσελίδα τους το λέει πως απαγορεύονται ζώα στις θέσεις αυτές.

“Όταν πήγαμε δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όταν γυρνούσαμε όμως ο αεροσυνοδός ακολούθησε τη διαδικασία και μετακίνησε τον Chug και τον Bryant σε άλλη θέση. Επειδή όμως ο σκύλος δεν χωρούσε κάτω από το κάθισμα, αποφάσισαν να τον αφήσουν έξω.

Η American Airlines, που έκανε την οικογένεια να χάσει την πτήση, αργότερα έβγαλε την εξής ανακοίνωση: “Έχουμε έρθει σε επαφή με την οικογένεια και ήδη τους έχουμε αποζημιώσει για το ταξίδι τους. Τώρα ερευνούμε τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.”

Πηγή: https://patratora.gr/

gtu3nen5 3ade1a5500000578-3984408-image-a-9_1480468070558 3ade126800000578-3984408-image-a-10_1480468204182 cypuzehwiaa4p20

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο