Ανάπηρο προβατάκι που ήθελαν να θανατώσουν σε φάρμα, υιοθετήθηκε και έχει πλέον το καροτσάκι του

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η Kiki είναι ένα πανέμορφο προβατάκι από τη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών που όμως γεννήθηκε άτυχο. Η μητέρα του το εγκατέλειψε λίγο μετά τη γέννησή του και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στις πρώτες εβδομάδες της ζωής του να μην τρέφεται σωστά καθώς δεν έπινε μητρικό γάλα.
Αυτό επηρέασε την ανάπτυξή του και τα ποδαράκια του. Η Kiki δεν μπορούσε να σταθεί όρθια καθώς ήταν πολύ αδύναμη. Ήταν σχεδόν παράλυτη. Οι άνθρωποι της φάρμας που την είχαν φυσικά δεν ήθελαν να την κρατήσουν. Αφού δεν βρήκαν κάπου να την δώσουν, αποφάσισαν να τη θανατώσουν.
Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη γιατί μόλις 11 ημερών, για καλή της τύχη, ήρθε στα χέρια της Meghan King, υπεύθυνης της φιλοζωικής Don’t Forget Us PET US a non profit sanctuary. Οι άνθρωποι εκεί την αγάπησαν πολύ και θέλησαν να της σώσουν τη ζωή. Να κάνουν τα πάντα ώστε να μπορεί να ζήσει και να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Kiki έκανε κάποιες επεμβάσεις, ξεκίνησε να φοράει νάρθηκες, να κάνει φυσιοθεραπείες. Να γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στο να σταθεί όρθια. Αλλά δεν τα κατάφερε παρόλο που η κατάστασή της έγινε καλύτερη. Τα ποδαράκια της μπροστά ήταν λυγισμένα και δεν μπορούσαν να τεντωθούν. Επίσης μπορούσε να λυγίζει μόνο τη μία πλευρά του σώματός της. Και ήταν αναγκασμένη να μένει από τη μία πάντα. Έτσι η Meghan αναγκαζόταν να τη μεταφέρει στα χέρια. Την αγαπούσαν όμως όλοι τόσο πολύ.
Όταν η Kiki έγινε τριών μηνών η εταιρεία Walkin’ Pets που έχει έδρα το Νιου Χάμσαϊρ θέλησε να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Άνθρωποι της εταιρείας πήγαν στη Μασαχουσέτη για να μετρήσουν τις διαστάσεις της Kiki ώστε να της φτιάξουν ένα αναπηρικό καροτσάκι. 
Λίγο καιρό μετά το καροτσάκι παραδόθηκε. Η πρώτη φορά που η Kiki το χρησιμοποίησε και στάθηκε όρθια ήταν κάτι πολύ συγκινητικό.
Οι άνθρωποι της φιλοζωικής πιστεύουν ότι το καροτσάκι αυτό θα βοηθήσει στο να γίνονται πιο εύκολες οι φυσιοθεραπείες της. Και πιστεύουν ότι με μεγάλη προσπάθεια ίσως η Kiki περπατήσει κάποια στιγμή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο