Αναζητούν αυτόν που πυροβόλησε ένα φιλικό και ήσυχο αδεσποτάκι, τον Έκτωρα, έξω από τον Ορχομενό

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί πριν από λίγο καιρό να μετατράπηκε η κακοποίηση ζώου σε κακούργημα, όμως αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό συνεχίζουν απτόητοι χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Και γιατί να τις σκέφτονται άλλωστε; Μιλάει κανείς; Καταγγέλλει κανείς; Οι ερωτήσεις αυτές φυσικά και είναι, όπως καταλαβαίνετε, ρητορικές.

Ο λόγος για τα παραπάνω είναι ακόμα ένα περιστατικό βαρβαρότητας εις βάρος ενός αδέσποτου ζώου. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα των εθελοντών Φιλοζωικός, Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ορχομενού ένα σκυλάκι βρέθηκε χτυπημένο στο σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, έξω από τον Ορχομενό Βοιωτίας. Αρχικά οι εθελοντές δεν κατάλαβαν ακριβώς τι συμβαίνει αλλά όταν το μετέφεραν στον κτηνίατρο, ενημερώθηκαν ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί. Ήταν γεμάτο σκάγια. Άλλος ένας ανισόρροπος που βγαίνει έξω με μια καραμπίνα και πυροβολεί ό,τι κινείται.

Μέλος του Συλλόγου πρόκειται να καταθέσει μήνυση παντός υπευθύνου.

Ο σκύλος λέγεται Έκτωρας είναι γνωστός. Πρόκειται για ένα υπέροχο πλάσμα, φιλικό, χαδιάρικο, κοινωνικό και πολύ υπάκουο. Οι εργαζόμενοι του Γαλαξία τον μεγάλωσαν από πολύ μικρό, όταν κάποιος τον είχε παρατήσει εκεί. Το ενδιαφέρον τους μάλιστα για την πορεία της υγείας του ζώου είναι μεγάλο.

Ο Φιλοζωικός, Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ορχομενού κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει τι συνέβη να μιλήσει. Ο δράστης είναι επικίνδυνος και πρέπει να τιμωρηθεί. Και να μην ξεχνάμε ότι η σιωπή είναι συνενοχή.

Καταγγελία επίσης μπορείτε να κάνετε, έστω και ανώνυμη, σε εμάς Petpet.news – Το καλύτερο τετράποδο site

Και τα καλά νέα για το τέλος. Ο σκυλάκος βρίσκεται στο κτηνιατρείο αλλά είναι καλά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο